Ramaswamy er Trump i tredje potens

Mød Ramaswamy. Han hader woke overalt på jorden. Han er den eneste republikaner, som kan slå Trump nu.
Han er den nye anti-woke superstjerne blandt de republikanske vælgere. Kan den højtbegavede mand, uddannet på såvel Harvard som Yale og doktor i jura, vitterligt ende i Det Hvide Hus? Well, der er virkelig et frisk pust over ham i et kandidatfelt af ellers trætte, slidte karrierepolitikere, som Ron DeSantis, Mike Pence, Chris Christie og Nikki Haley, hvilket måske kan katapultere ham i front, skulle Trump pludselig forsvinder. Chancen er ikke høj, men den er absolut en, der ikke kan afvises. Kilde: Getty Images.
Han er den nye anti-woke superstjerne blandt de republikanske vælgere. Kan den højtbegavede mand, uddannet på såvel Harvard som Yale og doktor i jura, vitterligt ende i Det Hvide Hus? Well, der er virkelig et frisk pust over ham i et kandidatfelt af ellers trætte, slidte karrierepolitikere, som Ron DeSantis, Mike Pence, Chris Christie og Nikki Haley, hvilket måske kan katapultere ham i front, skulle Trump pludselig forsvinder. Chancen er ikke høj, men den er absolut en, der ikke kan afvises. Kilde: Getty Images.
David Trads USA-ekspert og journalist

Der er nyheder nok fra Guds eget land, hvilke får panikken til at slå ud – tag bare, at Donald Trump as we speak fører i det nationale gennemsnit af meningsmålinger over Joe Biden (!) – så her er en mere, som kan ryste dig:

Den mand, der lige nu ser ud til at være den, som har størst chance for at slå Trump ud af spillet, er den blot 38-årige Vivek Ramaswamy. En mand, som – om muligt – er endnu mere Trump end Trump, endnu mere vild, endnu mere uortodoks, endnu større potentielt jordskælv end The Donald.

Den stenrige businessman – formuen er ifølge erhvervsmagasinet Forbes på en milliard dollars – er på nul komma fem blevet den kandidat, som måske, men kun måske, kan indhente Trump. Det bliver svært, idet Trump konsekvent står til opbakning på lige over 50 procent i det republikanske primærvalg… men Ramaswamy rykker tæt på andenpladsen.

Manden, som er søn af to veluddannede indiske indvandrere – faren er ingeniør og moren læge – er hindi og vegetar! Engang ville det være umuligt at blive til noget som helst på den amerikanske højrefløj med dens kristne fokus og forkærlighed for en steak med fritter på dineren på Main Street America, men i et land, hvor alle værdier er under opløsning, betyder det ikke længere så meget. Den politiske komet fik i The New Yorker, indbegrebet af den demokratiske elite, et blåstempel i et stort opsat portræt med denne overskrift:

The CEO of Anti-Woke, Inc.

På dansk: “Direktøren for anti-woke A/S”. Og det er præcist det, som er Ramaswamys profil – “jeg er ingen kulturkriger”, lyder det beskedent med tilføjelsen, at “jeg siger bare sandheden”. Den “sandhed”, han leverer, er et benhårdt angreb på den cancel-kultur og den wokeness, som er så udbredt i Amerika. Hans påstand er, at folk ikke længere tør sige, hvad de mener:

”Et demokratis styrke handler ikke om procentdelen, der stemmer, men om procentdelen af mennesker, som føler sig frie til at sige, hvad de rent faktisk tænker, offentligt.”

Den pointe vækker genklang hos den halvdel af amerikanerne, som mener, at det hele er ved at ramle i multikulti, diversitet og positiv særbehandling af minoriteter. I Ramaswamys gennembrud – bogen “Woke, Inc”, som udkom i 2021 – indledte han et angreb på “det venstreorienterede hykleri”. Eksempelvis, at Disney-koncernen hjemme kæmper indædt for homoseksuelles rettigheder, mens de ude indgår vennesæle aftaler med Kinas diktatur.

Alle de nye -ismer, fastslår han, ødelægger USA’s DNA: Corona-ismen med dens statskontrol over individet, Klima-ismen med dens had til olie, gas og kul og køns-ismen med dens overgreb mod familien og Vorherre er alle sammen -ismer, der krænker den gode, traditionelle, amerikanske flid og meritstyrede virkelighed. Hans afsluttende kommentar i den Trump-løse, første republikanske tv-debat gik omgående viralt:

”Jeg blev født i 1985, og jeg voksede op i en generation, hvor vi fik at vide, at vi skulle fejre vores diversitet og vores forskelligheder så meget, at vi glemte, at vi faktisk er det samme som amerikanere – bundet sammen af de idealer, som satte denne nation i bevægelse i 1776,” indledte han, inden han som den fremragende taler, han er, gik op i crescendo:

”Dette er øjeblikket til at genskabe disse idealer: Gud findes! Der er to køn! Fossile brændstoffer er forudsætningen for menneskets velstand! Omvendt racisme er racisme! En åben grænse er ingen grænse! Forældre afgør deres børns uddannelse! Kernefamilien er den bedste form for styring, som mennesket kender! Kapitalismen løfter os fra fattigdom! Der er tre søjler i demokratiet, ikke fire! Og USA’s forfatning er den største garanti for frihed i menneskets historie! Den gav os sejren i den amerikanske revolution! Den er den, der vil sikre os sejren i revolutionen i 2024.”

Ramaswamy, direktøren for Anti-Woke A/S. Tre ud af fire statsansatte skal fyres. Al militær bistand til Ukraine skal omgående stoppe. Zelenskyj må sejle i sin egen sø. Kilde: Getty Images.
Ramaswamy, direktøren for Anti-Woke A/S. Tre ud af fire statsansatte skal fyres. Al militær bistand til Ukraine skal omgående stoppe. Zelenskyj må sejle i sin egen sø. Kilde: Getty Images.

Store ord, der med et løftede Ramaswamy ud af de mindre cirkler, han plejede at være kultfigur i. Wall Street-stjernen, der skabte sin formue på succesrige investeringer i især biotech og medicin, ligner lige nu Andrew Yang, der med sit forslag om borgerløn, katapulterede sig til berømmelse i Demokraternes primærvalg i 2020, eller Steve Forbes, som med sin flade skat i 1996 skabte røre i Republikanernes primærvalg. En bombe, der godt nok ikke vandt, men længe styrede den politiske diskussion.

Og hvad så, hvis anti-politikeren, som aldrig før har besiddet eller søgt et folkeligt mandat, pludselig får endnu mere succes? Hvis Trump pludselig – og sådan ser det jo ikke just ud nu, men hvem ved – kollapser? Hvis der bliver rusket op i det republikanske felt, så Ramaswamy bliver den nye Trump, hvad pokker skal vi så vente os af en mulig president Ramaswamy, hindu, vegetar, mangemilliardær?

Tja, vi ved en del, idet han er usædvanlig direkte:

Tre ud af fire statsansatte skal fyres. Præsidentens magt til at styre per dekret skal maksimeres. Undervisningsministeriet, FBI og IRS, det amerikanske skattevæsen, skal lukkes helt ned. Retten til at forhandle kollektive overenskomster skal forbydes. Valgretten skal stige til 25 år. Alle regler, der giver fordele til minoriteter, skal bortfalde.

Og så er der lige Ukraine:

Ramaswamy vil give heftige indrømmelser til Rusland for at få krigen til at slutte. Store arealer, muligvis hele Krim og hele Østukraine, skal foræres til Putin. Al militær bistand til Ukraine skal omgående stoppe. Zelenskyj må sejle i sin egen sø.

Kan den højtbegavede mand – uddannet på såvel Harvard som Yale og doktor i jura – vitterligt ende i Det Hvide Hus? Well, der er virkelig et frisk pust over ham i et kandidatfelt af ellers trætte, slidte karrierepolitikere, som Ron DeSantis, Mike Pence, Chris Christie og Nikki Haley, hvilket måske kan katapultere ham i front, skulle Trump pludselig forsvinder.

Chancen er ikke høj, men den er absolut en, der ikke kan afvises. En ting har de forløbne års amerikanske politik lært os:

Intet, absolut intet, er afgjort, før den fede dame synger.

Læs mere her

Vivek Ramaswamy

Vivek Ramaswamy (@vivekgramaswamy) • Instagram photos and videos 

Vivek Ramaswamy’s Truth - The Atlantic

Vivek Ramaswamy, the C.E.O. of Anti-Woke, Inc.

”Woke, Inc.” author Vivek Ramaswamy enters 2024 presidential election

Vivek Ramaswamy Is Not Getting Much Love From Fox News | Vanity Fair

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også