Lizette Risgaard erkender og undskylder for upassende opførsel

Aftenen inden et hastemøde i FH’s forretningsudvalg siger Lizette Risgaard undskyld for upassende opførsel.
Lizette Risgaard erkender nu, at have udvist upassende adfærd. Hun undskylder i et opslag på Facebook. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lizette Risgaard erkender nu, at have udvist upassende adfærd. Hun undskylder i et opslag på Facebook. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard giver en uforbeholden undskyldning til personer, der har oplevet, at hun har opført sig upassende.

Det sker i et opslag på Facebook.

Torsdag aften skrev flere medier, at der var indkaldt til et hastemøde i organisationens forretningsudvalg fredag morgen, fordi formanden af flere i FH anklages for krænkelser og upassende adfærd.

I opslaget skriver hun, at en række personer har henvendt sig til Ekstra Bladet og Berlingske og fortalt, at hun har opført sig upassende.

”Konkret har personerne oplevet uønsket fysisk berøring - eksempelvis at jeg har haft min hånd for længe på deres ryg, når jeg har givet dem et kram, at jeg har taget dem på numsen og har danset for tæt på dem - eller at jeg på anden måde har opført mig upassende i sociale sammenhænge”, skriver hun på Facebook.

Hun skriver videre, at hun er dybt berørt af historien og meget ked af det, og at det aldrig har været hendes intention at overskride nogens grænser.

Har handlet uprofessionelt

I opslaget anerkender formanden også, at hun har udvist upassende adfærd.

”Jeg har handlet uprofessionelt som leder. Og jeg har slet ikke været bevidst om min egen position og den magt, som naturligt følger med”.

Formanden skriver, at hun har interesse i, at sagerne bliver belyst og behandlet professionelt. Hun afslutter opslaget med at skrive, at hendes telefon altid er åben, hvis nogen gerne vil have en snak med hende.

Politiken skrev torsdag aften, at kilder fortæller, at mandlige medlemmer og ansatte i fagbevægelsen har oplevet grænseoverskridende og krænkende adfærd fra Lizette Risgaard.

Er der hold i anklagerne, er flere fagforbund under FH klar til at afsætte formanden ifølge Politiken.

Dagsordenen for fredagens møde i FH indeholder også et krav om at få at vide, hvorvidt topledelsen i organisationen tidligere har været orienteret om krænkelsessager, og hvordan de i så fald er blevet håndteret.

Mødet begynder klokken 07.00 fredag.

Risgaard har været formand i FH siden 2019. Inden da var hun fra 2015 formand i LO, der i 2019 fusionerede med FTF og blev til FH.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs