Aktivister blokerer indgangen til Terma – to anholdte

Aktivisterne vil forhindre de ansatte i at møde ind på arbejdpladsen, hvor de producerer komponenter til brug i kampfly.
Modeller af de fly Terma Grenaa har leveret dele til i løbet år årene. Terma har udvidet og investeret massivt i fabrikken i Grenaa, hvor der skal produceres reservedele til F-35-kampfly. | Foto: Tanja Carstens Lund
Modeller af de fly Terma Grenaa har leveret dele til i løbet år årene. Terma har udvidet og investeret massivt i fabrikken i Grenaa, hvor der skal produceres reservedele til F-35-kampfly. | Foto: Tanja Carstens Lund

En gruppe aktivister har onsdag morgen klokken 6 trodset snevejret og med bannere taget opstilling foran virksomheden Terma i Lystrup – og desuden også foran virksomhedens afdeling i Søborg nord for København.

Det fortæller én af aktivisterne, Ninna Pedersen, til TV 2 Østjylland.

Aktivisterne blokerer indgangen for at forhindre ansatte i at møde ind på arbejdspladsen.

Blokaden skyldes, ifølge en pressemeddelelse fra gruppen, der demonstrerer, at Terma producerer centrale komponenter til produktion af kampfly, som Israel bruger i bombningen af Gaza.

”Selvom Terma Group fastholder, at deres kunder og slut-brugere bliver screenet for skadelige menneskerettighedsspørgsmål, har flere menneskerettighedsorganisationer samt FN fordømt Israels aggressioner som krigsforbrydelser og menneskerettighedsovertrædelser. Disse grusomheder muliggøres af blandt andre danske produkter og danske teknologier,” skriver aktivisterne i en pressemeddelelse.

”Vi er her i dag, fordi vi ikke vil acceptere, at danske ressourcer bliver brugt til at begå forbrydelser mod menneskeheden,” står der videre.

Aktivisternes formål er at få Terma til at indstille produktionen af våbendele brugt af det israelske militær og at afbryde alle aftaler med F-35-flyproducenten Lockheed Martin.

TV 2 Østjylland forsøger at få en kommentar fra Terma.

Hos Østjyllands Politi oplyser vagtchef René Ludvig klokken 07.45, at to personer er anholdt, fordi de nægtede at efterkomme politiets anvisning om at flytte sig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs