K-rådgiver: Demant bør lægge alle kort på bordet i sag om afskedigede direktører

Demant-ledelsen har tidligere fået ros for sin håndtering af et skadeligt arbejdsmiljø i Demants diagnostiske forretningsben, men sagen stopper ikke ved et fyret koncerndirektør, mener k-rådgiver. 
Bestyrelsen skal være modig nok til at hyre nogle grundige, uafhængige oprydningsfolk, mener kommunikationsrådgiver Sune Bang med henvisning til en sag om dårlige arbejdsforhold i Demants diagnostiske forretningsben. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Bestyrelsen skal være modig nok til at hyre nogle grundige, uafhængige oprydningsfolk, mener kommunikationsrådgiver Sune Bang med henvisning til en sag om dårlige arbejdsforhold i Demants diagnostiske forretningsben. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Demant bør lægge alle kort på bordet, når det gælder hvilke andre direktører og bestyrelsesmedlemmer der har stået bag- eller accepteret arbejdskulturen i virksomheden.

Det mener kommunikationsrådgiver Sune Bang, ifølge Kforums søstermedie MedWatch. Han forholder sig til sagen om et skadeligt arbejdsmiljø i Demants diagnostiske forretningsben, som en intern advokatundersøgelse har blotlagt

Afsløringen af det i 2023 førte til, at en koncerndirektør og to ledende medarbejder fra datterselskabet Interacoustics blev afskediget, hvilket MedWatch har afdækket i en artikelserie. 

”Det helt store spørgsmål i den her sag er jo, om problemerne stopper ved den fyrede koncerndirektør. Om topledelsen og bestyrelsen kan frigøre sig fra problemerne ved at lægge alt frem, eller om de i virkeligheden har fået henvendelser eller vidst noget tidligere, som de ikke har handlet på,” siger Sune Bang til MedWatch.

Den holdning bakkes op af flere forskere og rådgivere, som MedWatch har talt med. De peger på, at ansvaret for et skadeligt arbejdsmiljø i Demants diagnostiske forretningsben også ligger hos topledelsen og i hørekoncernens bestyrelse. 

Konklusionen fra kommunikationsrådgiver Henrik Byager, som Kforum i januar talte med om sagen lød ellers, at den grundlæggende var håndteret godt af Demant, om end den kan resultere i, at det bliver sværere at tiltrække mest attraktive medarbejdere, ifølge Claus Jørgensen, der driver Renommé Kommunikation.

Kan få bagdele i klaskehøjde

MedWatch har i månedsvis efterspurgt et interview med Demants adm. direktør Søren Nielsen, men han har konsekvent nægtet at stille op til interview om sagen. Konfronteret med MedWatchs spørgsmål i forbindelse med Demants årsregnskab ønskede han ikke at sige noget om, hvor meget og hvor længe han personligt har kendt til forholdene.

”Faren ved at lægge det hele frem er, at nogle andre i toppen af virksomheden kan få blotlagt, at deres bagdele er i klaskehøjde, men der er ikke noget alternativ, hvis hensynet drejer sig om aktien og om Demants fremtid. Så er de nødt til at tage den fuldstændig selvkritisk, selvom det kan være udfordrende for store erhvervsfolk,” siger Sune Bang, der anbefaler Demant at bruge eksterne konsulenter til opgaven, som får mulighed for også at kaste kritisk lys på dem, der hyrer oprydningsholdet.

”De er jo til at starte med nødt til at finde ud af, hvem der har ansat de ansvarlige direktører og blevet ved med at forfremme dem gennem årene, selvom der har været trivselsudfordringer. Hvor i virksomheden sidder de personer i dag? Bestyrelsen skal være modig nok til at hyre nogle grundige, uafhængige oprydningsfolk, der også har mandat til at kunne pege på ansvar ind i bestyrelsen selv, hvis målet er en langsigtet og troværdig løsning,” forklarer han.

MedWatch har forelagt Demant er blevet forelagt udtalelser fra Sune Bang og artiklens øvrige kilder, men selskabet ønsker hverken at stille op til interview eller forholde sig skriftligt til kritikken, ifølge MedWatch. 

”Vi har ikke noget at tilføje,” skriver Demants presseafdeling.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs