Danish Crown lægger sig fladt ned i klimasag – anerkender nyt lovbrud

Dermed dropper slagterikoncernen at gå videre til højesteretten i retssagen mod Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening. I stedet anerkender man brud på markedsføringsloven.
Danish Crown accepterer samtlige anklager mod virksomheden, der blev fremlagt i klimaretssagen – også dem, de ikke blev dømt for. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Danish Crown accepterer samtlige anklager mod virksomheden, der blev fremlagt i klimaretssagen – også dem, de ikke blev dømt for. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Danish Crown giver op i principiel sag om greenwashing og dropper at gå videre til højesteretten i retssagen mod Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening (DVF). 

Det skriver slagterikoncernen i en pressemeddelelse, hvori der står: 

”Danish Crown har i dag meddelt Højesteret, at vi tager bekræftende til genmæle overfor de påstande, som er nedlagt af Klimabevægelsen i Danmark og Dansk Vegetarisk Forening i sagen om brugen af udtrykkene ”klimakontrolleret gris” og ”dansk gris er mere klimavenlig, end du tror.”

”Dermed accepterer Danish Crown, at vi, da vi anvendte de pågældende udsagn, ikke overholdt markedsføringslovens krav, og accepterer desuden et forbud mod at anvende udsagnene i enhver markedsføring fremadrettet,” hedder det videre i meddelelsen.

Accepterer fire påstande

I Landsretten blev Danish Crown dømt for at overtræde markedsføringsloven ved at bruge betegnelsen ”klimakontrolleret kød,” men blev frikendt for at bruge udsagnet ”Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror.”

Det sidste udsagn ville DVF og Klimabevægelsen i Danmark have prøvet igen ved Højesteret, men nu accepterer Danish Crown samtlige påstande fra sagsøgerne.

Jens Hansen, pressechef i Danish Crown, I blev ikke dømt for at bruge udtrykket ”Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror” i Landsretten. Men nu accepterer I, at det var vildledende. Gik I for langt med det udsagn?

”Når vi tager et samlet billede af sagen, er vi der, hvor vi siger, at vi lægger os fladt ned og siger, vi gik for langt og var for ivrige, og det har vi lært af. Vi skal videre og acceptere, at de udtryk kommer vi aldrig til at bruge igen. Men vi kommer fortsat til at kommunikere om klimaindsatser og har lært meget af den her sag og det, der kom frem under sagen.”

Som del af argumentationen har jeres advokater hævdet, at sagen i sidste ende har handlet om kommerciel ytringsfrihed. Er den knækket?

”Nej, det er en af de ting, vi har set meget grundigt ind i. Vi ligger os fladt ned ift. den konkrete sag. Det er vores klare opfattelse, at det her ikke forhindrer os eller andre i at kommunikere om klimatiltag fremover. Samtidig har vi nu fået klare rammer og ved, hvad sikker grund er nu,” siger pressechefen også.

(Denne artikel er leveret af Kforums søstermedie AgriWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også