Hvad er den gode k-stil på Folkemødet?

Hvad er egentlig god k-stil på Folkemødet? Godt spørgsmål. Her er et godt bud på den godkendte, gode kommunikation i tidens takt og tone. Stilen, som holder fra morgenyoga til færgehavnen i Rønne.
God k-stil er…. at lade fadøl følge solens bue i moderation, når man giver en omgang. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix
God k-stil er…. at lade fadøl følge solens bue i moderation, når man giver en omgang. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix
Timme Bisgaard Munk

God k-stil er... at møde op til dine venners debatter for at give lidt gavmild opmærksomhed

Opmærksomhed er den største gave, du kan give et andet menneske. Jo større manglen på opmærksomhed er, jo større er gaven. På Folkemødet er der stor mangel på opmærksomhed. Mød derfor altid op til dine venners debatter for at give den nødvendige opmærksomhed. Alt andet er tarveligt. Ingen vil nemlig være tilskuer, men det vil du for dem. Bliv, til det slutter, og kom med en rosende specifik iagttagelse, uden at det bliver for sleskt. Kravet til fremmøde gælder kun, hvis de sidder i panel eller holder et oplæg. Det er nemlig en personlig optræden, som har brug for din private interesse og dit engagement, modsat hvis de er moderatorer. Det er nemlig blot et job, som ikke kræver din sociale deltagelse. 

God k-stil er… at være dine venners panelpromotor

Tilskuere er som fadøl Folkemødets eneste fælles valutaer. Du hjælper derfor dine venner med at få nogle tilskuere til deres røvsyge debat. Det betyder, at du i disse få dage promoter for meget mærkelige og meget kedelige paneldebatter. At være panelpromotor er at lokke andre til varme, hvide telte ved at sige ting som: Lad os mødes ved xx yy. Kom nu, så kan du også hilse på… Jeg giver en øl, hvis du kommer til xx. Alt sammen for at skabe moderat socialt pres og lokkeri for at hjælpe og konvertere på dit netværk af venner til stedets valuta: tilskuere.

God k-stil er... When they go low you go low

Det hele er sygt dårligt katastrofalt, kedeligt tåkrummende kikset på en hyggelig måde. Lad derfor dine kvalitetskrav blive hjemme på fastlandet. Find glæden i amatørismen og talentløshedens all inclusive folkelighed. Det er jo et andet ord for demokrati. Rund op, og anerkend alt og alle for deres røvsyge debatoptræden.

God k-stil er… never go deep

I Folkemødets virak er menneskeomsætningen stor, og tiden knap. Mange mennesker skal møde mange mennesker. Ergo: Formen er den hurtige, korte samtale, hvor du ikke går i dybden og blokker folk totalt for længe. Ergo: Start ikke dybe sagsbehandlinger af sundhedsreformen.

God k-stil er… selv at tjekke op på programmet

Brug ikke andre mennesker som en ChatGPT-udgave af Folkemødets program.

God k-stil er… at klæde sig underspillet stilet.

Folkemødet lider nemlig under en tsunami af dårligt klædte mennesker i firmaforenings-T-shirts. Dress up

God k-stil er… at undgå kedelige, nedslidte, uddebatterede folkemødeemner, ingen gider at høre om mere.

Altså: Tal ikke om Paludans udelukkelse, at folkemødet er ufolkeligt eller bare småironisk kritik af Folkemødet som sådan. Pointen er, at nu er vi her, og så må vi prøve at få det bedste ud af det. Alt andet er at sprede dårlig karma og kedsomhed.

God k-stil er… at tale om …

Hvorfor Egmont-receptionen er aflyst. Rud Pedersens ansættelse af en tidligere svensk statsminister. Hvem får hvilke ministerposter, når Mette skrider? Hvad er folkets dom over Peter Hummelgaard?

God k-stil… betyder, at kendis-selfier er no-go

Tag ingen selfies med kendte. Det er totalt taberagtigt og en devaluering af dit eget personlige brand. Du kommer til at fremstå som en outsider og en tilskuer.

God k-stil er… Tag billeder med takt og tone

Spørg, før du tagger og tager billeder. Venner og bekendte skal have mulighed for at vælge til og fra at være med.

God k-stil er…. at lade fadøl følge solens bue i moderation, når man giver en omgang

Drik dig ikke fuldere, end du kan diskutere lønreformen og tale om forskellen på alle de vigtigste trin. Husk også, at vores øl er vores fælles opgave, og din øl findes ikke. Du køber fadøl til hele bordet rundt, og dette fælles indkøb er en fælles opgave på skift.

Afsluttende er god k-stil naturligvis …. at følge Kforums folkemøde- SoMe-selfie-tjekliste til punkt og prikke.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs