Opsagt k-manager tager en pause fra hamsterhjulet

Som følge af at den norske kapitalforvalter Skagen Fondene lukker sin formuerådgivning i Danmark, mister k-ansvarlig Naja Helene Hertzum sit job. Nu skal hun på forfatterkursus. 
Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto

For nogle måneder siden fik den norske kapitalforvalter Skagen Fondenes kommunikationsansvarlige i Danmark, Naja Hertzum, at vide, at den danske formuerådgivningsforretning lukker, og hun dermed ville miste sit job.

”Da jeg fik beskeden, gik jeg omgående i fuld handlemodus og kontaktede et par recruitere, der har haft fat i mig tidligere. Men efter lige at have sundet mig og talt med min kæreste om, hvor ofte man egentlig får chancen for at gøre noget helt andet i en periode uden at skulle bekymre sig om økonomien, besluttede jeg at tage en pause fra hamsterhjulet,” siger hun til Kforum og tilføjer:

”Jeg vil ikke sidde om ti år og ikke have udnyttet den mulighed, jeg fik.”

Hun skriver i et LinkedIn-opslag, at hun har ”fået en generøs fratrædelse”, men hun ønsker ikke at afsløre detaljer, da aftalen er underlagt en fortrolighedsklausul.

Naja Helene Hertzum forventer at blive fritstillet i begyndelsen af det nye år og begynder samtidig på forlaget Gladiators forfatterskole i tre måneder for måske at få skrevet den roman færdig, som hun med sin kærestes ord ”har fablet om i årevis”.

”Jeg har 30 sider kladde liggende, så det er nok ikke helt realistisk,” erkender hun, men glæder sig til at fordybe sig i at skrive fiktion.

Udelukker ingen brancher

Hun har dog ingen planer om at forlade kommunikationsfaget. 

”For fire et halvt år siden foretog jeg et brat skifte fra modeindustrien til finansverdenen, og jeg kan virkelig godt lide at blive udfordret på kompleksiteten og er god til ikke at blive sneblind. Så jeg udelukker ingen brancher på forhånd.”

Hun har siddet alene med ansvaret for kommunikation og PR i Danmark og været en del af Skagen Fondenes kommunikationsteam med den norske kommunikationsdirektør, Lisen Dybdahl, som chef og kolleger i Sverige og England foruden på hjemmemarkedet i Norge.

Naja Helene Hertzum kom til Skagen Fondene i august 2019 fra PR-bureauet Holm & Bertung med mange kunder i modebranchen og har siden 2013 siddet i bestyrelsen for SAFD, Scandinavian Academy of Fashion Design, og siden 2018 for radiodramakonceptet AKT1. 

Hun har en bachelor i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og en ikkeafsluttet kandidatgrad i journalistik på SDU bag sig.

Skagen Fondene har trods navnet kun meget indirekte en dansk forbindelse, idet virksomheden er opkaldt efter navnet på den gade i norske Stavanger, hvor kapitalforvalteren blev grundlagt og stadig har adresse.

Den norske forsikrings- og pensionskoncern Storebrand købte i oktober 2017 Skagen Fondene. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også