Nu skal Rossen tjene penge på sit netværk

Kontroversielt image kommer ikke til at være et problem for Martin Rossen, der kommer til at få stor indflydelse grundet sin viden og sit netværk, ifølge tre rådgivere.
Martin Rossens tætte forbindelse til statsminister Mette Frederiksen og den socialdemokratiske regeringstop er unik og guld værd for virksomheder, mener rådgiver. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Martin Rossens tætte forbindelse til statsminister Mette Frederiksen og den socialdemokratiske regeringstop er unik og guld værd for virksomheder, mener rådgiver. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

”Han ryger lige ind på tophylden. Han vil kunne blive meget dyr, fordi han har to ting, der er meget unikke ved ham.”

Sådan siger strategisk rådgiver Jakob Sand Kirk om Martin Rossens nye rådgivningsfirma Engell-Rossen Strategy, som han annoncerede onsdag, samtidig med han stopper som Senior Vice President med ansvar for global kommunikation og bæredygtighed i Danfoss efter tre år – et job, han tidligere har kaldt sit drømmejob

”Martin Rossen har erfaring både i det politiske og det private erhvervsliv på højeste niveau. Det kryds er meget spændende. Og så har han bevist, at han både kan eksekvere langsigtet strategi – hvilket han gjorde ved at forme Socialdemokratiet og danne grundlaget for den socialdemokratiske regeringen – og løse de kortsigtede krisekommunikationsopgaver,” siger Jakob Sand Kirk og fortsætter:

”De kryds gør ham meget unik, og jeg tænker, at han vil kunne sætte sit honorar meget højt, hvis det er det, han ønsker.”

Jakob Sand Kirk mener, at Martin Rossen er guld værd for virksomheder, der vil arbejde langsigtet strategisk og positionere sig. | Foto: PR
Jakob Sand Kirk mener, at Martin Rossen er guld værd for virksomheder, der vil arbejde langsigtet strategisk og positionere sig. | Foto: PR

Politisk rådgiver Benny Damsgaard er enig med Jakob Sand Kirk. Han regner med, at Martin Rossen får stor indflydelse med sit nye rådgivningsfirma. Han ser skiftet som naturligt for en, der har arbejdet på det rådgivningsniveau i det politiske.

”Han får ikke svært ved at få arbejde med sine forbindelser til regeringen og statsministeren og sit høje niveau og dygtighed. Der er ingen diskussion om, at han er dygtig til det, han gør. Han er en intens personlighed, men det er folk ofte, når de er dygtige og ambitiøse. Det adskiller sig ikke fra så mange andre,” siger Benny Damsgaard og fortsætter:

”Man får nemt et kontroversielt image i nogles øjne, når man er rådgiver i toppolitik. Der gjorde Michael Kristiansen også. Det følger med, men det er ikke noget problem for Martin Rossen – det ser kommende kunder igennem fingre med. Hans markedsværdi er høj. Han kommer ikke til at skulle lave salg; det kommer af sig selv. ”

Kan kapitalisere på navlestrengslignende bindinger til regeringstoppen

Ifølge kommunikationsrådgiver Anna Rørbæk er Martin Rossen kendt som en dygtig strateg og kommunikator, der stod bag hele fortællingen omkring Arne-pensionen, da han var stabschef og særlig rådgiver i Statsministeriet, hvilken i hendes øjne var et kommunikativt mesterværk, men han er også kontroversiel.

“Han går også for at være et noget kynisk og kalkulerende magtmenneske, hvilket også gør ham til en meget kontroversiel figur, som f.eks. da han fik sæde i Mette Frederiksens magtfulde koordinationsudvalg. Det delte vandene og førte til stor debat. 24syv pustede sågar en stor karikeret ballon op af ham på Kgs. Nytorv dengang for at sætte spotlight på selvsamme demokratiske udfordring,” siger Anna Rørbæk.

Anna Rørbæk mener, at der vil være stor efterspørgsel på Martin Rossens netværk og viden. | Foto: PR
Anna Rørbæk mener, at der vil være stor efterspørgsel på Martin Rossens netværk og viden. | Foto: PR

Hun mener, at Martin Rossen vil have stor indflydelse grundet sine stærke forbindelse til regeringstoppen og formodentlig et stærkt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling, da det var et af hans direktørområder i Danfoss.

“Det er der stor efterspørgsel på fra mange virksomhedskunder, så det skal nok blive en succes,” siger Anna Rørbæk og fortsætter:

”Martin Rossen vil danne en stærk modpol til de mere borgerligt-liberalt tænkende topbureauer som Ulveman og Børsting. Der er en hel valgperiode endnu, og måske flere perioder, hvor han kan kapitalisere på sine nærmest navlestrengslignende bindinger til den socialdemokratiske regeringstop. Vi husker måske, hvordan han tilfældigvis lige var forbi Marienborg for at hente sin motorcykel, samtidig med at den kommende SVM-regering var i gang med sine regeringsforhandlinger i efteråret.”

Unik viden og netværk er guld værd for virksomheder

Martin Rossens exit fra Danfoss og opstart af egen rådgivningsvirksomhed falder sammen med vedvarende rygter om, at statsminister Mette Frederiksen skulle være kandidat til en toppost i Nato, selvom hun selv har afvist det.

Benny Damsgaard og Jakob Sand Kirk tror dog ikke, at Martin Rossen vender tilbage til politik.

”Har man været i politik, som han har, så er man altid et politisk menneske. Men jeg ser det ikke for mig, at han skulle vende tilbage. Nu skal han være selvstændig rådgiver, lige som mange andre har gjort, når de er færdige med politik – inklusive mig selv. Der er en helt anden udstrakt grad af frihed, hvor man kan sammensætte ens hverdag selv. Jeg forstår godt hans skifte,” siger Benny Damsgaard.

Benny Damsgaard tror ikke på et politisk comeback til Martin Rossen. | Foto: PR
Benny Damsgaard tror ikke på et politisk comeback til Martin Rossen. | Foto: PR

Jakob Sand Kirk mener, at Martin Rossen står ”eminent godt” som rådgiver på grund af sin store erfaring på øverste hylde i det private erhvervsliv og det politiske og sit store netværk, der strækker sig helt op til statsministeren.

”Martin Rossen er guld værd for virksomheder, der vil arbejde langsigtet strategisk og positionere sig. Han har et unikt netværk og viden, som få andre har. Men jeg tror ikke, man skal misforstå og tro, at man kan købe adgang til f.eks. Mette Frederiksen gennem ham. Jeg tror mere, man køber hans forståelse, viden og indgående kendskab gennem hans levede kendskab til det politiske,” siger Jakob Sand Kirk.

Benny Damsgaard er enig.

”Du har ikke føling med sagerne på samme måde, efter du har forladt Christiansborg, men du har den overordnede forståelse af systemet og netværket til at få informationer. Og jeg tror stadig, at Martin Rossen er på god fod med statsministeren. Hun var i hvert fald til hans bryllup for nyligt,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også