Sygehus får kritik for k-ansættelse

Ombudsmanden udtrykker kritik af Sygehus Sønderjylland for en ansættelsesprocedure, der involverer en ny kommunikationskonsulent, skriver Journalisten. 
Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger, har løftet pegefingeren i en sag om en k-ansættelse på et sygehus. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger, har løftet pegefingeren i en sag om en k-ansættelse på et sygehus. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Sygehus Sønderjylland skulle have lavet et selvstændigt jobopslag til en stilling som kommunikationskonsulent frem for at ansætte en af kandidaterne til et andet job, lyder en kritik fra Ombudsmanden, som Journalisten omtaler. 

Mens sygehuset søgte en presseansvarlig, blev en stilling som kommunikationsansvarlig også ledig, og derfor ansatte sygehuset en af kandidaterne til pressestillingen i den rolle. 

”I stedet for at lave et særskilt jobopslag på denne stilling valgte sygehuset at ansætte en af de kandidater, der inden udløbet af ansøgningsfristen havde søgt jobbet som presseansvarlig,” lyder det i afgørelsen fra Ombudsmanden, skriver Journalisten. 

For selvom stillingerne som presseansvarlig og kommunikationskonsulent ”rummer store ligheder i opgavevaretagelsen”, er der også forskelle, lyder det fra Ombudsmanden. 

”Den presseansvarlige er indgang for alle henvendelser fra pressen til sygehuset og rådgiver topledelsen i større pressesager, mens et særligt kendetegn for kommunikationskonsulenten er viden om og produktion af videomateriale. Desuden er der forskellige uddannelsesmæssige krav til stillingerne, og den presseansvarlige får et funktionstillæg, som kommunikationskonsulenten ikke får.” 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også