Chefredaktør undskylder: Euroman skal selvfølgelig ikke sparke nedad

Kristoffer Dahy Ernst står ved indholdet af reportage fra prins Christians gallafest, men ”der går ikke noget af os ved at sige undskyld til de folk, der måtte have brug for at høre en undskyldning.” 
Euromans chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, undskylder nu for magasinets reportage fra prins Christians fødselsfest: ”Vi har erkendt, at reportagen er blevet læst anderledes, end vores intentionen har været. Den erkendelse afføder en undskyldning.” | Foto: Egmont Publishing / Pr
Euromans chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, undskylder nu for magasinets reportage fra prins Christians fødselsfest: ”Vi har erkendt, at reportagen er blevet læst anderledes, end vores intentionen har været. Den erkendelse afføder en undskyldning.” | Foto: Egmont Publishing / Pr

Euromans chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, undskylder nu for dele af magasinets reportage fra prins Christians 18-årsfødselsdag søndag.

”Euromans reportage fra prinsens fødselsdag blev af mange opfattet som en negativ kritik af de inviterede 18-årige gæster fra hele landet. Det har ikke været meningen, og Euroman skal selvfølgelig ikke være et medie, der sparker nedad. Derfor: Undskyld,” skriver Kristoffer Dahy Ernst på det sociale medie X.

Over for fagbladet Journalisten uddyber han.

”Vi har erkendt, at reportagen er blevet læst anderledes, end vores intentionen har været. Den erkendelse afføder en undskyldning.”

Kritikken af reportagen har især handlet om følgende afsnit i Euromans reportage: 

Man kunne fjerne de europæiske kongeliges tiaraer, medaljer, diamanter og ordensbånd, og stadig ville de skille sig ud fra de kommunale repræsentanter. Mens kjolerne og jakkesættene tilhørende de 18-årige har de rigtige ideer, i enkelte tilfælde også de rigtige silhuetter, mangler de noget essentielt. De mangler det, man kun kan købe for penge: den gode kvalitet.”

Kristoffer Dahy Ernst siger til Journalisten, at Euromans redaktion står ved indholdet af reportagen, men at det er blevet læst på en måde, som ikke var hensigten.

”At Kongehuset inviterer 18-årige, i parentes bemærket, almindelige mennesker med til fest, er et nybrud. Og den pointe vil vores journalist illustrere ved at beskrive, at der er forskel på den måde, de kongelige og såkaldt almindelige mennesker bærer sig selv. I bakspejlet har vi erkendt, at den pointe kan læses, eller bliver læst af mange, på en måde, som om vi sparker nedad mod de 18-årige. Det har aldrig været vores hensigt.” 

Han finder egentlig kritikken ”fair nok”, men tilføjer, at Euroman ikke har hørt eksempler på, at nogle af de 18-årige festdeltagere følte sig udstillet eller trådt på i vores reportage. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også