Nippers nedtur: Tager han sit ansvar, eller giver han alle andre skyld?

Ørsted er i økonomisk uføre. Hvordan kommunikerer Ørsteds CEO, Mads Nipper, i modvind? Det taler vi med Anders Monrad Rendtorff om i vores podcast K-analysen
Dansk erhvervslivs George Clooney er kommet i problemer. Hvad gør han nu, hvordan og hvorfor? Kilde: Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Dansk erhvervslivs George Clooney er kommet i problemer. Hvad gør han nu, hvordan og hvorfor? Kilde: Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Den statsejede grønne darling Ørsted er kommet i økonomisk uføre. Firmaet taber penge. Aktiekurserne er faldet med 75 procent siden den nye CEO, Mads Nipper, kom til. Aktionærerne er vrede og skuffede. To topdirektører er fyret for at vise handlekraft. Mads Nipper var ellers en af dansk erhvervsliv CEO Superbrands. 

Nu har markedet mistet tilliden til Mads Nipper fra Ørsted. Hvordan kommunikerer han sig ud af mistilliden? Det har kommunikationsekspert Anders Monrad Rendtorff et bud på.

Jeg synes, Nipper gør det godt. Han kommunikerer gennem sine handlinger. Han giver markedet og sine nærmeste medarbejdere skylden, men samtidig viser han handlekraft. Han siger: Jeg er kaptajnen, og jeg står på broen, selvom det stormer.

Det er dog en lidt ny situation for Nipper, som er vant til alt andet end modvind, ifølge Anders Monrad Rendtorff. 

Dansk erhvervslivs svar på George Clooney

Han er en super-CEO. Likeable, elsket og beundret med en pletfri CEO-karriere fra Lego til Grundfos. Pyntet med store bestyrelsesposter i FLSmidth og Bang & Olufsen. Han er dansk erhvervslivs svar på George Clooney. Han har kunnet gå på vandet. Nu skal han vise lederskab.

Anders Monrad Rendtorff ser ikke Nipper løbe fra sit ansvar, han fortæller blot sandheden om situationen, som den er. 

Det er et svært marked. Lige nu er industrien udfordret. Det er faktum, og det faktum og den kontekst er præmissen. Det får han frem, og det skal frem. 

Han handler og det skaber tillid

I forbindelse med Ørsteds nedtur har Nipper resolut fyret sine to nærmeste medarbejdere og bedt BCG om en større analyse, hvilket nogle analytikere tolker som et udtryk for krise og grobund for endnu mere mistillid til Nipper. Anders Monrad Rendtorff ser det lige omvendt. 

“Fyringen af hans COO og CFO kommer som en reaktion på augusts investormøde, hvor der tydeligvis blev tegnet et lidt for rosenrødt indtryk af selskabets situation. Nipper har simpelthen mistet tillid til dem og handler på det. Det er et stærkt signal, som bestyrelsesformanden kvitterer med at udtrykke sin støtte og tillid.” 

Det er nu forretningen skal kommunikere igennem resultaterne

Nogle analytikere ser bestyrelsesformandens tillidserklæring som endnu et tegn på begrundet mistillid. Den analyse er Anders Monrad Rendtorff også uenig i.

“Tillidserklæringen kommer, fordi Nipper handler og gør noget. Han er i en situation, hvor det er forretningen, som skal kommunikere igennem resultaterne. Det er den eneste vej til at genskabe tillid hos investorerne. Derfor forventer jeg også, at Nipper er mere stille, mindre vidtløftig og sætter fokus på små sejre og succeser frem til næste kvartalsregnskab. Det er nemlig hans næste store eksamen. Vi er nødt til at vente, til det er lukket og præsenteret, før jeg endeligt kan svare på, om han tager sit ansvar eller giver alle andre skylden.” 


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også