Magteliteforsker: Dansk Industri "køber sig adgang" til Christiansborg

Magtfulde aktører kan bruge rekruttering af såkaldte ”policyprofessionelle” til at påvirke dansk politik, mener magteliteforsker fra CBS.
Morten Høyer, nyudnævnt politisk direktør i DI, afviser, at DI ansætter udelukkende på grund af politisk baggrund. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Morten Høyer, nyudnævnt politisk direktør i DI, afviser, at DI ansætter udelukkende på grund af politisk baggrund. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Dansk Industri (DI) ansætter i højere grad unge rådgivere og politiske medarbejdere fra Christiansborg. 

Det kalder på en diskussion af, hvordan magtfulde og ressourcestærke aktører kan bruge rekruttering af såkaldte ”policyprofessionelle” strategisk til at påvirke dansk politik.

Det fortæller Christoph Ellersgaard, lektor og magteliteforsker ved CBS, til A4 Overenskomst.

”Ved at fylde huset med tidligere partimedarbejdere og politikere, får de viden, men også etableret netværk ud til alle partier. Det er en måde at købe sig til adgang til det politiske system, og DI har nærmest ufattelige ressourcer,” siger han til mediet.

Morten Høyer, nyudnævnt politisk direktør i DI, har tidligere bekræftet over for A4 Overenskomst, at der er et nyt, ungt politisk persongalleri i huset.

Han afviser dog, at DI ansætter udelukkende på grund af politisk baggrund.

“Vi køber os ikke til adgang. Den kommer ikke med de personer, vi ansætter, og det er heller ikke nødvendigt. Når DI’s administrerende direktør gerne vil tale med en, så plejer de fleste på Christiansborg gerne at ville tage den samtale,” siger han til A4 Overenskomst.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også