Ung aktivist vinder taler-talentpris

Hendes taler er sansemættede og poetisk koncise, lyder begrundelsen fra juryen blandt andet. 
Foto: Bjarne Bergius / DR
Foto: Bjarne Bergius / DR

Lærke Kjær Fentz er vinder af prisen ”Årets Nye Stemme – Danske Talers Talentpris”. 

Prisen uddeles hvert år og hylder nye talentfulde talere, der har udvist modet til at tage ordet og holde offentlige taler, der har rørt og udfordret publikum. Det skriver foreningen Danske Taler, der i samarbejde med P3 har lanceret den nye talentpris i en pressemeddelelse. 

Lærke Kjær Fentz bruger sin egen sygdom til at inspirere andre unge med sin personlige fortælling i taler om at være ung og leve med et handicap. 

Med prisen følger 5000 kr. og et kursus i taleteknik hos Danske Taler. 

”Jeg er dybt rørt og overvældet over at modtage denne pris. Det er en stor ære, og jeg føler mig meget ydmyg og privilegeret,” lød det fra Lærke Kjær Fentz ved DR’s Grundlovsfest ved DR Byen, skriver Danske Taler. 

I juryens begrundelse lyder det, at Lærke Kjær Fentz sætter effektive billeder og eksempler på det at leve med et handicap som ung: 

”Forestil jer, at jeres bindevæv kan være som nylonstrømper, hvor mit bindevæv er som netstrømper,” siger hun blandt andet. Hendes taler er sansemættede og poetisk koncise, men samtidig helt konkret inspirerende, når hun løfter sin egen fortælling til et udsagn om, at det er ok at være anderledes – og at bruge sin stemme til at kæmpe for det.”

Med talentprisen håber Danske Taler i samarbejde med P3 at ”fremme begejstringen ved det talte ord blandt unge og anerkende dem, som bruger deres stemme til at gøre en forskel”

”Talen er desværre en lidt truet genre, der i disse tider ofte kommer til at stå i skyggen af debatten og interviewet, og det er en skam. Den forberedte tale med gode, velovervejede argumenter skal tilbage i centrum for den demokratiske debat, og derfor vil vi gerne hylde de nye, modige stemmer, der gør – og tør – det,” siger Carl-Emil Prehn, der er taleredaktør hos Danske Taler, i meddelelsen om prisen.

Vinderen findes ved en brugerafstemning på dr.dk og en fagjury bestående af bl.a. repræsentanter for flere ungdomsorganisationer. Prisen er støttet af Tuborgfondet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også