Flere medier trækker billede af prinsesse Kate tilbage

Et billede af prinsesse Kate og hendes tre børn på Instagram er manipuleret, mener nyhedsbureauer. (Opdateret)
Prinsesse Kate har udtalt, at det var hende, der manipulerede billedet, der er blevet trukket tilbage af flere nyhedsbureauer. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Prinsesse Kate har udtalt, at det var hende, der manipulerede billedet, der er blevet trukket tilbage af flere nyhedsbureauer. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
af ritzau og Boris Schilling Weiss

En række nyhedsbureauer har trukket et billede af prinsesse Kate tilbage, da billedet vurderes at være blevet manipuleret.

Det skriver Reuters og AFP.

Siden artiklens publicering har prinsesse Kate selv kommenteret sagen, og her skriver hun på X, at hun som amatørfotograf af og til eksperimenterer med at redigere billeder.

Dansk pendant

I januar var det danske kongehus centrum i en sag om billedmanipulation, idet Rune Pedersen, der er certificeret Photoshop-ekspert, sagde til Journalisten, at et billede af prins Vincent og prinsesse Josephine ikke var nyt, som Kongehuset ellers hævdede, men en photoshoppet version af et tidligere gruppebillede fra kronprins Christian 18-årsfødselsdag. 

Dengang sagde Anna Thygesen, selvstændig kommunikationsrådgiver, til Kforum, at det var en dum fodfejl af Kongehuset, at det virkede dovent, og at travlhed i forbindelse med tronskiftet ikke kunne bruges som forklaring.

”Mennesker i guldkaret med diamantdiadem har ikke for travlt.”

Nyhedsbureauer trækker billede tilbage

Det angiveligt manipulerede billede fra det engelske kongehus drejer sig om et, som Kensington Palace lagde ud søndag af prinsesse Kate og hendes tre børn på det sociale medie Instagram.

Billedet er ledsaget af en tekst, hvor prinsessen takker for støtten, som hun har modtaget fra den britiske befolkning i den seneste tid, efter at hun i januar gennemgik en maveoperation.

Det er prinsessens første melding efter operationen.

”Tak for alle gode ønsker og jeres støtte i de seneste to måneder,” skriver prinsessen af Wales, som er gift med tronarvingen, prins William, i opslaget.

Billedet er, ifølge Kensington Palace, taget af prins William.

Getty, Reuters, Associated Press og AFP har alle trukket billedet tilbage efter at have publiceret det.

Det er især den cardigan, som prinsesse Kates datter har på, der skaber mistanke. Når man zoomer ind på cardiganen, så ser det eksempelvis ikke ud til, at venstre hånd passer helt sammen med ærmet.

Prinsesse Kate blev i januar udskrevet efter to uger.

Kensington Palace har ikke oplyst detaljer om prinsessens sygdom, ud over at det er blevet fastslået, at det ikke har drejet sig om kræft. Prinsessen har siden 29. januar brugt tiden hjemme på Windsor-slottet.

Prinsessen, der er 42 år, har sammen med tronfølgeren tre børn. Det er prinserne George og Louis og prinsesse Charlotte.

Denne artikel er delvist leveret af Kforums søstermedie MediaWatch

(Opdateret klokken 13:32 med oplsyning om prinsesse Kates udmelding.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også