Kan man undskylde for en undskyldning?

I denne podcast vender K-analysen Lizette Risgaard-sagen. Kan man trække sin undskyldning tilbage og slippe af sted med at sige undskyld for en undskyldning? Ugens gæst er Lisa S. Villadsen.
Af Redaktionen

FH har netop valgt en ny formand. Den tidligere formand, Lizette Risgaard, måtte gå efter afsløringen af MeToo-overgreb. 

Da historien begyndte at rulle, sagde hun tilbage i foråret først undskyld. Senere trak Lizette så sin egen undskyldning tilbage. Hun undskyldte for sin undskyldning og skød skylden på et unavngivet kommunikationsbureau. 

Det er noget nyt. 

I årtier har det nemlig været god krisestyring for enhver virksomhed at sige undskyld til alt og alle for alle tilfældes skyld. Sådan er det ikke længere. En ny tendens vokser frem, hvor man slår igen og ikke vil sige undskyld til nogen som helst for noget som helst. Lizette er det seneste eksempel. 

I denne uges K-analysen taler vi Lizette-sagen og undskyldninger med landets førende undskyldningsekspert og professor i retorik Lisa S. Villadsen. For hvad er egentlig en god undskyldning, og kan man som Lizette slippe af sted med at sige undskyld for en undskyldning?

Lyt til K-analysen, og hør svaret.

Podcasten er produceret af Watch Medier i samarbejde med Filt Cph

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs