Snavespin

Det var chokerende for familien Danmark at se lederen af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, optræde i hedt kysseri med komiker Jonatan Spang i søndags.
Et 13 sekunder langt tungekys i den bedste sendetid er det mest kløgtige politiske spin længe set. Foto: Screendump fra "Tæt på sandheden" / DR2
Et 13 sekunder langt tungekys i den bedste sendetid er det mest kløgtige politiske spin længe set. Foto: Screendump fra "Tæt på sandheden" / DR2

Denne artikel er lånt af Heartbeats.

 

TV-showet hedder "Tæt på Sandheden", og Spang er vor tids skarpeste og sjoveste komiker, når han kommenterer på virkeligheden og nyhederne i højt tempo på DR2.

 

Efter søndagens afsnit er det blevet debatteret heftigt på de sociale medier, om det var et ægte tungekys. Eller om der var tale om en kysse-stand-in til det 13 sekunder lange snav? Og hvorfor gjorde hun det – var hun ikke bange for at fremstå useriøs? Også netaviserne og tv-anmelderne er forvirrede.

 

"Det er godt nok vildt. Det her er ikke set før," udtalte politisk kommentator Jarl Cordua om partileder-kysset til B.T. og udtrykte bekymring for, at det kunne skade Vermunds politiske virke fremadrettet.

 

Andre journalister har været så bekymrede, at de har ringet til Vermunds forlovede, rigmanden og iværksætteren Lars Tvede, for at høre om han godt ved, dernede i Schweiz, hvad hans dame har gang i! Han udtaler derfor til B.T., at hun skam havde "fået lov" til at kysse med Spang, men at han troede, det ville være ”et tantekys”, og at han derfor ”ikke er vild med det”.

 

Andre har diskuteret, hvorvidt det skader Jonatan Spang, og/eller hvor modig han er, at han sådan kysser med en højreorienteret kvinde på tv. Jeg vil mene, at hvis Spang skulle være rigtig modig, så skulle han have inviteret Thyra Frank eller Kristian Thulesen Dahl til et langt og dybt tv-snav i stedet, men det blev altså smukke og sexede Vermund.

Prototypen på den danske kvinde, der er stærk og frisindet og snaver med hvem, hun lyster. Der er ingen social kontrol, slutshaming eller patriarkmand, der kan tæmme hende. Det er så fremragende tænkt, ja, nærmest genialt politisk spin. Og det havde netop ikke været sjovt eller stærkt, hvis det bare havde været et tantekys.

 

Frisind og frie kvinder

Men den helt store vinder her er Vermund. Hun har med kysset fortalt sine kommende vælgere, at hun er cool, sjov, fri og frisindet. Hun er dermed præcis det modsatte af det offentlige billede på de muslimer, som hele hendes politiske virke er bundet op på at bekæmpe. Det er nemlig dem, der går tildækket, gemmer deres hår, ikke har sex, er snerpede og så videre. Vermund er det stik modsatte i tv-klippet – sommerbrun, blond, i tætsiddende, kort kjole og flirtende blå øjne.

 

Med andre ord: Prototypen på den danske kvinde, der er stærk og frisindet og snaver med hvem, hun lyster. Der er ingen social kontrol, slutshaming eller patriarkmand, der kan tæmme hende. Det er så fremragende tænkt, ja, nærmest genialt politisk spin. Og det havde netop ikke været sjovt eller stærkt, hvis det bare havde været et tantekys.

 

For Vermund viser med kysset, at hun er helt på linje med sine vælgere: Danske mænd som gerne vil stemme på en sexet, men også hård kvinde, der kan stramme op på slapper-mentalitet og blødsødenhed, men samtidig være fuckable og lækker i Inger Støjberg-kategorien.

 

Jeg er sgu ret sikker på, at Pernille Vermund lige har kysset sig i folketinget. Tillykke med det.

 

Denne artikel er lånt af Heartbeats.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også