Pensionschef bryder tabu og møder kritik af Ældre Sagen

Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension, mener, det er tid til at tale om, at ældre mister værdi på jobmarkedet. Ældre Sagen kalder det en subjektiv vurdering.
Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension, møder kritik af Ældre Sagen for at udtrykke, at den arbejdstagendes værdi for arbejdsmarkedet på et tidspunkt vil falde med alderen. | Foto: Bidstrup Stine/Ritzau Scanpix
Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension, møder kritik af Ældre Sagen for at udtrykke, at den arbejdstagendes værdi for arbejdsmarkedet på et tidspunkt vil falde med alderen. | Foto: Bidstrup Stine/Ritzau Scanpix

I et interview med Berlingske forsøger den administrerende direktør i AP Pension, Bo Normann Rasmussen, at bryde, hvad han selv kalder et tabu. 

”Det er muligvis ikke så politisk korrekt, men vi er nødt til at tale om, at vi alle har en markedsværdi på arbejdsmarkedet. Og på et eller andet tidspunkt falder den,” siger han, og uddyber, at arbejdstagerens værdi for jobmarkedet naturligt vil falde på et tidspunkt, når man nærmer sig pensionsalderen. 

I en efterfølgende artikel i Berlingske kritiserer Ældre Sagen, gennem politisk konsulent Thomas Holberg, Bo Normann Rasmussen for at være for ”sort-hvid” i hans udlægning af sagen.

”Det er en meget subjektiv oplevelse at sige, at det for en aldersklasse forholder sig sådan. Det er et fordomsfuldt synspunkt, som vi ikke kan støtte op om, for hvad baserer det sig på? Vi har en 66-årig medarbejder her i afdelingen, der er super skarp. Jeg tror ikke, at hans chef vil mene, at hans værdi er faldende,” argumenterer Thomas Holberg.

Så sent som i mandags bragte vi her på Kforum en klumme skrevet af Anton Greiffenberg, der fortalte om at føle sig vraget på jobmarkedet på grund af hans 51 leveår. 

Anton Greiffenberg er nu blevet ansat i kommunikationsafdelingen hos Udviklingsselskabet By & Havn, men før det havde han været ledig siden april 2023, og han havde en oplevelse af, at hans alder stod i vejen for hans næste job:

”Jeg er fyldt 51, og jeg ved ikke, om det er noget, jeg bilder mig ind, men det føles ærligt talt, som om det at være oppe i årene og have 25+ års erfaring pludselig er et velfunderet argument for at blive valgt fra.”

Før klummen blev bragt her på Kforum havde han skrevet et indlæg om emnet på Linkedin, der ifølge ham selv fik ”kæmpe respons med 1500+ likes, 150+ kommentarer og fik et samlet reach på over 90.000”.

I en anden artikel her på Kforum fortalte Henrik Engelund, adm. direktør i employer branding-bureauet Coreworkers, at seniorer på arbejdsmarkedet i 2024 vil være en attraktiv arbejdskraft for virksomhederne at få fat i, og at man derfor vil kunne vinde ved at brande sig attraktive over for lige netop denne gruppe på arbejdsmarkedet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også