Næsten hver femte i k-branchen frygter at miste sit job til AI

Ansatte i informations- og kommunikationsbranchen er blandt dem, der frygter mest for at miste deres job til kunstig intelligens.
PwC-rundspørge: Halvdelen af danskerne forventer, at AI vil medføre færre menneskelige fejl. | Foto: Dado Ruvic
PwC-rundspørge: Halvdelen af danskerne forventer, at AI vil medføre færre menneskelige fejl. | Foto: Dado Ruvic

En af de ting, der bekymrer flest i arbejdsstyrken, ved øget brug af kunstig intelligens er en øget spredning af falske nyheder. Det viser en rundspørge, som konsulenthuset PwC har foretaget.

PwC har spurgt 1435 repræsentativt udvalgte personer fra arbejdsstyrken i Danmark. Resultatet af rundspørgen er udsendt mandag. Sammen med misbrug af personlige data og kriminelle handlinger, såsom cyberangreb, er en øget spredning af falske nyheder de bekymringer, som over 60 pct. af de adspurgte fremhæver.

64 pct. tror også, at en udbredelse af kunstig intelligens vil frigøre mere tid i deres arbejde ved at automatisere rutineopgaver. Cirka halvdelen svarer, at en udbredelse af kunstig intelligens vil betyde færre menneskelige fejl. Næsten halvdelen håber også, at det kan forbedre diagnosticeringen og behandlingen af sygdomme.

I undersøgelsen er de 1435 også blevet spurgt til, hvordan det vil påvirke deres arbejdsliv. Hos dem, der arbejder med information og kommunikation, tror syv ud af ti, at kunstig intelligens vil effektivisere og berige deres arbejdsliv. 

Samtidig er 17 pct. i de brancher bekymrede for, at de vil miste deres job som følge af udbredelsen af kunstig intelligens. Til sammenligning er det fire pct. inden for offentlig administration, undervisning eller sundhed, der har samme frygt.

Svarene er indsamlet mellem 10. og 24. maj.

(Denne artikel er leveret af Kforum søstermedie MediaWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også