Fire ud af ti børn støder på hadtale i influenceres kommentarspor

Ansvaret, for at børn i 5.-8. klasse oplever hårde eller krænkende kommentarer i kommentarsporene hos influencere, ligger mestendels hos techselskaber bag sociale platforme, mener forbundsformand.
Formand for Influenter og Bloggere kalder ny undersøgelse for "alarmerende". | Foto: Nanna Navntoft/Politiken/Ritzau Scanpix
Formand for Influenter og Bloggere kalder ny undersøgelse for "alarmerende". | Foto: Nanna Navntoft/Politiken/Ritzau Scanpix

42 pct. af skolebørn på 5.-8. klassetrin har oplevet kommentarer i en hård eller krænkende tone i sporene under opslag og indhold fra influencere, de følger. Det viser en undersøgelse fra Unicef Danmark, skriver Politiken.

18 pct. af de 1000 adspurgte skolebørn i undersøgelsen har desuden oplevet, at en influencer er ”hård eller led” ved deres egne følgere i kommentarsporene, og 20 pct. mener, at en influencer er gået over stregen i en grad, så de bør stoppes.

Lisbeth Kiel, formand i Forbundet for Influenter og Bloggere under Dansk Journalistforbund, anerkender, at mønsteret, som undersøgelsen tegner, er velkendt og ”alarmerende,” men hun mener ikke, at hovedansvaret ligger hos influencerne.

”Du oplever jo også, at det flyder over med hadefuld tale, når du klikker ind i kommentarsporet hos danske aviser, og det er næsten en umulig opgave at komme det til livs, hvis du sidder som ene person. Derfor synes jeg i høj grad, at techindustrien bærer et kæmpe ansvar,” siger hun til Politiken.

(Denne artikel er leveret af Kforums søstermedie MediaWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også