Hackerangreb rammer Københavns Lufthavn, Trafikstyrelsen og Movia

Angiveligt russisk hackerangreb har søndag ramt en stribe hjemmesider. Flere lader til at fungere igen.
Københavns Lufthavn oplyste på Facebook, at hjemmesiden cph.dk har været udsat for hackerangreb, og at siden er gået ned som følge af overbelastningsangreb. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Københavns Lufthavn oplyste på Facebook, at hjemmesiden cph.dk har været udsat for hackerangreb, og at siden er gået ned som følge af overbelastningsangreb. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU OG REDAKTIONEN

Flere danske hjemmesider er søndag eftermiddag og aften blevet lagt ned efter at være ramt af hackerangreb. Det gælder blandt andet Københavns Lufthavn, Trafikstyrelsen og Movia.

Ifølge TV 2 er det den russiske hackergruppe NoName057, der tilsyneladende angriber danske hjemmesider som gengældelse for Danmarks løfte om fortsat støtte til Ukraine.

TV 2 citerer gruppen for søndag at skrive på beskedtjenesten Telegram, at den for anden dag i træk giver Danmark en ”uforglemmelig weekend” og vil ramme tre transportwebsteder og en kommune.

Københavns Lufthavn har oplyst på Facebook, at hjemmesiden cph.dk har været udsat for hackerangreb, og at siden er gået ned.

”Har du behov for informationer om din flyrejse, beder vi dig bruge vores smartphone-app, som du kan downloade gratis i din app-store,” skriver lufthavnen på Facebook.

Pressevagten ved Københavns Lufthavn, Lene Elmegaard, siger til TV 2 Kosmopol, at det drejer sig om et overbelastningsangreb.

”Det er et DDoS-angreb, som er et overbelastningsangreb, hvor hjemmesiden bliver bombarderet med henvendelser,” lyder det.

Ifølge hende virker angrebet mere professionelt organiseret end tidligere set.

Hjemmesiden blev ramt ved middagstid søndag. Mandag morgen lader hjemmesiden dog umiddelbart til at virke igen.

Også Thisted Kommune fik lagt sin hjemmeside ned af hackerangreb.

Ifølge TV Midtvest er det russiske hackere, der har været på spil vedrørende Thisted Kommune. Her har angrebet været rettet mod Thisted Lufthavns hjemmeside, har kommunen oplyst til mediet.

”Jeg tror ikke, at de ved, hvor lille en lufthavn der er tale om,” siger Michael Max, der er leder af kommunens kommunikation, til TV Midtvest.

Han tilføjer, at borgernes følsomme oplysninger ikke er i fare.

Det drejer sig kun om praktiske informationer på hjemmesiden.

Hjemmesiden hos Trafikstyrelsen lader mandag morgen til at virke igen, mens Movia forekommer at have udfordringer.

(Denne artikel er leveret af Kforums søstermedie MobilityWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også