Apple klar med AI-integration

Ifølge Torben Vognsen, der er grundlægger af Input, adskiller Apples AI-integration sig ved at have en højere grad af sikkerhed og et større fokus på privatliv.
Tim Cook (tv.), Apples adm. direktør, John Giannandrea (mf.), VP for AI-strategi, og Craig Federighi (th.), VP for software engineering, til Apple Worldwide Developers Conference | Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
Tim Cook (tv.), Apples adm. direktør, John Giannandrea (mf.), VP for AI-strategi, og Craig Federighi (th.), VP for software engineering, til Apple Worldwide Developers Conference | Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Teknologivirksomheden Apple integrerer kunstig intelligens i en række styresystemer til produkter som iPhone, iPad og computere.

Det fortæller virksomheden mandag på en præsentation i Cupertino i den amerikanske delstat Californien.

Apple kalder den integrerede kunstige intelligens Apple Intelligence.

Den kunstige intelligens vil kunne bruges i en række apps og funktioner på virksomhedens enheder.

Torben Vognsen, der er grundlægger af Input, der er et magasin, som blandt andet skriver om teknologi, var til stede ved præsentationen.

Han mener, at dagens præsentation kun viser ”toppen af isbjerget”, og det kommer til at gå hurtigt med udviklingen, særligt for brugere af iPhones og iPads.

”iPad- og iPhone-brugere kan se frem til en hurtigere oplevelse. Det tager dog sandsynligvis en stund, før disse funktioner kommer til Danmark. Men når de først ankommer, kan man bruge sin iPhone til at styre sin iPad eller enhver anden kompatibel enhed på en mere intuitiv måde,” siger Torben Vognsen og forstætter:

”Den store forskel sammenlignet med tidligere lanceringer er, at disse funktioner integreres i de enheder, vi bruger mest i hverdagen. Det betyder, at vi får adgang til et bredt udvalg af funktioner og muligheder, der kan forbedre vores daglige arbejdsgang.”

Det har længe været rygtet, at Apple ville integrere kunstig intelligens i styresystemer, da mange af konkurrenterne, som Meta, Google og Samsung, allerede har AI-integration i flere af deres produkter.

På dagens præsentation har Apple præsenteret nyheder om iOS 18 til iPhones, watchOS 11 til Apple Watch og macOS Sequoia til MacBook og iMac.

Ifølge Torben Vognsen adskiller Apples tilgang til kunstig intelligens især i form af brugernes sikkerhed og privatliv.

”Der er helt klart en fordel på sikkerhedsområdet. Apple er ekstremt bevidste om, at deres brugere går ekstremt meget op i sikkerhed. Det vil sige, at de her beregninger og informationer, som en AI bruger, ligger på enheden. Og der bliver ikke hele tiden sendt data op i skyen,” siger han.

Han peger på, at i modsætning til eksempelvis Google lever Apple ikke af at sælge annoncer og har derfor ikke samme interesse i at bruge de data, som brugerne giver.

Om Apple er lykkedes med at indhente de andre virksomheder i forhold til kunstig intelligens, svarer Torben Vognsen ”både-og”.

”Det her bliver et kapløb, det er der ingen tvivl om. Det næste spørgsmål er så, hvad det bliver et kapløb hen mod. Det er det store spørgsmål i det her. For der er helt sikkert også nogle bekymringer, som vi skal til at tale rigtigt højt om i forhold til den her udvikling. Det er virkelig vigtigt, at vi begynder at tage det alvorligt. Og det tror jeg også, at man kommer til,” siger han.

De nye opdateringer vil blive tilgængelige for almindelige brugere til efteråret. I første omgang er det dog ikke sikkert, at brugerne vil få adgang til AI-integrationen. Det vides ikke, hvornår det vil blive udbredt.

Apple-produkter vil blandt andet få adgang til OpenAI’s nyeste sprogmodel, GPT-4o.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også