Taleskriver bliver rådgiver for Mia Wagner

Et sted med lidt større armbevægelser. Sådan beskriver taleskriver i Erhvervsministeriet Luna Melin sin nye arbejdsplads i Female Founders, som rådgiver og personlig assistent for Mia Wagner.
Alt fra kalenderstyring til rådgivning om public affairs og taleskrivning, er Luna Melins nye rolle i Female Founders. | Foto: Privatfoto
Alt fra kalenderstyring til rådgivning om public affairs og taleskrivning, er Luna Melins nye rolle i Female Founders. | Foto: Privatfoto

”Når folk spørger, hvad jeg skal lave, så joker jeg lidt med, at jeg bliver Mia Wagners nye ledelsessekretariat,” siger Luna Melin, der skal udfylde adskillige roller i en nyoprettet stilling som personlig assistent og rådgiver for Mia Wagner, der står i spidsen for Female Founders med fokus på at øge kvinders iværksætteri og sikre kapitalen til det. 

I Erhvervsministeriet, hvor Luna Melin arbejder som kommunikationsfuldmægtig og taleskriver frem til maj, er hun kun en ud af 25 i ledelsessekretariatet, hvor ministeren nu hedder Morten Bødskov (S).

”Jeg kommer til at lave alt fra kalenderstyring til rådgivning om public affairs og public relations, som jeg også skal være med til at eksekvere,” siger Luna Melin, der selvsagt også skal bistå med taleskrivning og sparring, når det gælder debatindlæg og lignende.

Interesse for kvindelige iværksættere

I takt med at Nordic Female Founders er vokset, er efterspørgslen på, at få Mia Wagner, der blev landskendt som en af investorerne i DR-programmet ’Løvernes Hule’, som taler og debattør vokset, fortæller Luna Melin om baggrunden for at oprette den nye stilling.

”Derfor har hun brug for assistance til praktiske opgaver, men også i forhold til det strategiske overblik, når det gælder hvilke møder og arrangementer, man skal deltage i. Vi skal bruge tiden klogt, så det understøtter hendes og husets ambitioner, så den tid, vi bruger, er gavnlig for de mål, vi har,” siger hun. 

De handler blandt andet om at styrke investeringerne i kvindelige iværksættere, for kun 0,1 pct. af investeringer i Danmark går til startups med kun kvindelig stiftere, mens 10,8 pct. går til startups med både mandlige og kvindelige stiftere, ifølge tal fra Dansk Erhverv

Interessen for diversitet og kvinders iværksætteri har Luna Melin med sig fra Erhvervsministeriet.

”Jeg har været del af strategi- og kommunikationsudviklingen og generel rådgivning om, hvordan ministeren kommunikerer tiltag ud på de områder, og hvilke tendenser vi ser. Det er også noget, jeg har en personlig interesse i,” siger Luna Melin, som mødte Mia Wagner via sit arbejde.

”Vi klikkede ret hurtigt, som man jo tit gør, når man har fælles ambitioner. Vi har løbende holdt kontakt, fordi vi havde en god forbindelse og en fælles ild, og jeg glæder mig til at arbejdet et sted med lidt større armbevægelser, end rammerne i et ministerium nogle gange tillader” siger Luna Melin.

Kan spejle sig i frustrationer

Til maj forlader hun Erhvervsministeriet efter knap to år som taleskriver. Det er en rolle, der for nylig kom i fokus, i forbindelse med, at forfatter Kasper Colling Nielsen har givet flere interview til blandt andre DR-podcasten ’Genstart’ om, hvorfor han sagde op som daværende klimaminister Dan Jørgensens taleskriver.

”Jeg kan godt spejle mig i nogle af de frustrationer, han nævner,” siger Luna Melin og tilføjer:

”Den kreative proces og det er at skrive taler stemmer ikke altid overens med den størrelse et ministerium har. Mange har holdninger til produktet, der er høje krav til det faglige indhold, og der er lange godkendelsesprocedurer.”

De vilkår valgte Luna Melin at se på som benspænd, der gjorde hende bedre.

”Det er sundt at spille bold op ad andre fagligheder end sin egen, så mit råd til andre i den rolle er at lære ministeriet at kende som publikum og at kommunikere og agere derefter. Samtidig må man have en nysgerrighed over for deres pointer og til tider synge kompromisets sang,” siger Luna Melin og tilføjer:

”Og så gælder det om at lægge noget af sin forfængelighed lidt på hylden. Det er ikke mig, der kommunikerer, det er ministeren, og han siger tingene på sin måde.”


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også