Spiritusvirksomhed forlader Rusland efter pres

Opfordringer om at boykotte den franske spiritusgigant Pernod Ricard får nu tilsyneladende selskabet til at forlade Rusland. 
Pernod Ricard, der blandt andet sælger Absolut Vodka, har særligt mødt kritik i Sverige for sit fortsatte salg i Rusland. | Foto: Eric Piermont
Pernod Ricard, der blandt andet sælger Absolut Vodka, har særligt mødt kritik i Sverige for sit fortsatte salg i Rusland. | Foto: Eric Piermont
Af MarketWire

Det franske selskab Pernod Ricard, der står bag spiritusmærker som Absolut Vodka, Jameson Whiskey og Havana Club-rom, har stoppet salget af sine produkter i Rusland.

Det oplyste selskabet Pernod Ricard sent fredag. Al eksport af de internationale mærker blev stoppet ved udgangen af april.

Pernod Ricard vil også stoppe salget af fransk vin og spiritus til Rusland. Men det er en proces, der kommer til at tage et par måneder, oplyser selskabet.

Pernod Ricard har været under stor kritik for at fortsætte eksporten til Rusland på trods af den russiske invasion af Ukraine i februar 2022.

Det har ført til opfordringer om at boykotte den franske spiritusgigant.

Særligt i Sverige har der været massiv kritik af, at Pernod Ricard fortsatte eksporten af Absolut Vodka.

Absolut er et svensk varemærke, men selskabet er ejet af moderselskabet Pernod Ricard.

Oprindeligt blev salget af Absolut Vodka til Rusland stoppet efter invasionen, men siden genoptaget.

I sidste måned meddelte Pernod Ricard så, at salget af Absolut igen ville stoppe. Det kom efter voldsom kritik i Sverige.

Fredagens melding om, at Pernod Ricard stopper salget af alle internationale spiritusmærker til Rusland, er en U-vending fra det franske selskabs side.

Også Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har opfordret selskabet til at ”holde op med at sponsorere den russiske krigsmaskine”.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs