Dansk museum er havnet i global shitstorm

Anklager om ”wokeisme” har flere gange i år ført til shitstorms mod kulturlivet. 
Foto: Rekonstruktionstegning, Tom Björklund / Museum Lolland-Falster
Foto: Rekonstruktionstegning, Tom Björklund / Museum Lolland-Falster

Museum Lolland Falster er det seneste eksempel på, at en institution eller en person i kulturlivet bliver beskyldt for ”woke propaganda” og oplever en shitstorm på sociale medier. Det skriver Politiken

Denne gang udspringer hetzen af et billede af stenalderpigen Lola, som igen er blevet delt på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter. 

Her mener flere i kommentarfeltet, at Lolas hudfarve er for mørk, og at det er en ”politisk motiveret videnskabelig anomali”, som det lyder i en af kommentarerne, ifølge Politiken. 

”Samtalen er vigtig, og det er superfedt, at Lola bliver genstand for så meget opmærksomhed. Men den her type hetz, vi har oplevet, er af en anklagende og faktaresistent tone. Den her ’antiwoke’-bevægelse forsøger at underminere hele vores faglighed,” siger museumsinspektør og arkæolog Marie Brinch til Politiken. 

Tidligere på året sygemeldte manden bag Ramasjang-figuren Onkel Reje, Mads Geertsen, sig efter længere tids hetz på blandt andet sociale medier, der ifølge en rådgiver udgør en ny risiko også for virksomheder. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også