Chefredaktør kritiserer danske mediers dækning af Kongehuset

En ”bovlam” dækning af Kongehuset fra de fleste af landets medier bidrager til et glorificeret billede, mener Ekstra Bladet-chef Knud Brix.
Ifølge Knud Brix er der kun få medier, som gør et reelt forsøg på at dække Kongehuset med en kritisk vinkel. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Ifølge Knud Brix er der kun få medier, som gør et reelt forsøg på at dække Kongehuset med en kritisk vinkel. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Mangel på kritiske spørgsmål fra medierne er en af grundene til, at Kongehuset har en tårnhøj popularitet i befolkningen, siger Ekstra Bladets chefredaktør, Knud Brix, i et interview til Berlingske. 

”Danske medier leverer en bovlam dækning af vores kongehus,” siger Knud Brix til Berlingske.

Selvom ethvert medie må stå på mål for deres egen linje, mener chefredaktøren yderligere, at medierne bidrager til ”royalt realityshow” og overdreven glorificering af Kongehuset når journalister ikke formår at stille kritiske nok spørgsmål til kongefamilien.

Betragter man det danske medielandskab, er der, ifølge Knud Brix, kun få medier, som gør et reelt forsøg på at dække Kongehuset med en kritisk vinkel, herunder Knud Brix’ egen avis, Ekstra Bladet. 

Som eksempel ytrer Knud Brix i interviewet med Berlingske, at medierne ikke har været gode nok til at stille kritiske spørgsmål til, hvad kronprinsen lavede i Madrid tilbage i oktober.

(Denne artikel er leveret af Kforums søstermedie MediaWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs