Kvindelist giver fingeren til FIFA-regel om regnbue-anførerbind

Ved VM i kvindefodbold har New Zealand-spiller allerede fundet en metode til at omgå FIFA’s regler mod regnbuefarvede anførerbind.
Ved at bruge rengbuefarverne på sin fingerneglelak har New Zealands Ali Riley formået at gøre opmærksom på LGBTQ+-rettigheder ved VM i kvindefodbold. | Foto: Saeed Khan
Ved at bruge rengbuefarverne på sin fingerneglelak har New Zealands Ali Riley formået at gøre opmærksom på LGBTQ+-rettigheder ved VM i kvindefodbold. | Foto: Saeed Khan

Da Ali Riley stillede op til interview efter efter New Zealands overraskende sejr over Norge i åbningskampen ved VM i kvindefodbold i Australien og New Zealand, var det måske ikke så meget det, hun sagde, der vakte opsigt. Det gjorde til gengæld hendes fingernegle – mere præcist hendes neglelak, som afslørede, at den var lagt i regnbuens farver.

Dermed formåede hun på elegant vis at kommunikere et fingertegn til fodboldens verdensorganisation, FIFA, som efter den langvarige ballade forud for VM i herrefodbold i Qatar åbenbart for alt i verden vil undgå opmærksomhed om LBGT+-rettigheder, og som forud for turneringen har meldt ud, at det er forbudt at spille med regnbuefarvede anførerbind. 

Efter Ali Rileys negle blev bemærket, har det vrimlet med kommentarer på de sociale medier, hvor opbakningen er stor.

“Ali Riley får bevidst regnbue/trans-flag-neglene med i billedet for at pisse FIFA af. Legendarisk”, hedder det i et tweet. ”Er helt vild med pride- og transfarverne på Ali Rileys negle - meget flot touch og et stort F U til FIFA,” hedder det i et andet.

Til VM har FIFA tilladt otte forskellige budskaber på anførerbindene, blandt andet om inklusion, ligestilling og fred, men LGBT+ var åbenbart stadig for stærk kost.

Danmark spiller sin næste kamp ved VM på fredag mod England.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også