Liverpool-stjerne i kraftig modvind for skift til saudiarabisk klub

Det er svært at sige ét og gøre noget andet uden at løbe ind i nogle kommunikative øretæver. Det oplever Jordan Henderson, der tidligere har kæmpet for både Liverpool og regnbuemiljøets rettigheder.
I Liverpool spillede Jordan Henderson ofte med regnbuefarvet anførerbind. I en video fra Hendersons nye saudiarabiske klub er farverne blevet fjernet.
I Liverpool spillede Jordan Henderson ofte med regnbuefarvet anførerbind. I en video fra Hendersons nye saudiarabiske klub er farverne blevet fjernet.

”Tanken om, at nogen, som jeg elsker og holder af, ikke skulle kunne føle sig tryg eller tilpas ved at komme og se mig spille, hvis de var en del af LGBT-miljøet, får mig til at tænke på, hvilken slags verden vi lever i.” Sådan lød det i 2019 i mediet The Athletic fra den nu tidligere Liverpool-anfører Jordan Henderson. Nu ser den udtalelse ud til at ramme ham i nakken og udstille ham som hykler.

Det er den tidligere tyske landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger, som i dag er bestyrelsesmedlem i den danske fodboldklub AaB, der henviser til citatet. Det skriver TV 2 Sport

Årsagen til Hitzlspergers reaktion er, at Jordan Henderson har valgt at skrive under på en kontrakt med den saudiarabiske klub Al Ettifaq, der angiveligt sikrer ham seks mio. kr. om ugen, efter at han i årevis har været en varm fortaler for lige LGBT+-personers rettigheder. 

Han vil i givet fald ikke være den første spiller, der går efter en lukrativ kontrakt, men at skifte til et land, hvor homoseksualitet er forbudt, klinger hult hos mange.

”Jeg troede, hans støtte var ægte. Dumme mig”

På X (tidl. Twitter, red.) har Hitzlsperger, der selv sprang ud som homoseksuel i 2014, efter han havde stoppet sin karriere, kommenteret det på følgende måde: ”Nysgerrig efter at vide, hvordan det nye brand JH kommer til at se ud. Det gamle er dødt! Jeg troede i en periode, at hans støtte til regnbuemiljøet ville være ægte. Dumme mig.”

Jordan Henderson, der har været i Liverpool i 12 år og været anfører siden 2015, har i mange år stået på mål for LGBT+-rettigheder og adskillige gange været involveret i kampagner for Kop Out, en gruppe af Liverpool-fans, der tilhører LGBT+-miljøet. Hos dem er skuffelsen ikke mindre. 

Avisen Liverpool Echo citerer Kop Outs opslag og kommentar på X, hvor det blandt andet hedder: ”I betragtning af de valg, han for nylig har truffet, sætter Kop Out spørgsmålstegn ved, om @JHenderson nogensinde var en egentlig allieret. Vi er dybt skuffede over, at han vælger at arbejde for et styre, som benytter sportswashing som middel til at fjerne opmærksomheden fra et regime, hvor kvinder og LGBT+-personer er undertrykt, og som jævnligt ligger i toppen af tabeller med dødsdomme. ”

I forbindelse med, at Henderson blev præsenteret i den saudiarabiske klub, udsendte klubben en kort video med sammenklip af Henderson fra forskellige perioder i hans karriere. På de mange billeder, hvor han er iført et regnbuefarvet anførerbind, er området simpelthen blevet gjort gråt. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også