Otte influencere er meldt til forbrugervagthund

Sagerne er forskellige, men har alle et indhold, der, ifølge Forbrugerrådet Tænk, henvender sig til børn og unge. ”Kun toppen af isbjerget,” siger seniorjurist. 
Rasmus Kolbe, kendt som Lakserytteren, er sammen med blandt andre Oscar og Elias Hole og Martin Guldborg meldt til Forbrugerombudsmanden. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Rasmus Kolbe, kendt som Lakserytteren, er sammen med blandt andre Oscar og Elias Hole og Martin Guldborg meldt til Forbrugerombudsmanden. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Forbrugerrådet Tænk har anmeldt otte af landets store influencere til Forbrugerombudsmanden for indhold henvendt til børn og unge, hvilket, i følge forbrugerorganisationen, kan være i strid med markedsføringsloven. 

Det skriver Berlingske

Anmeldelsen sker, efter Forbrugerrådet Tænk gennem seks måneder har gennemgået en række influenceres profiler på sociale medier, oplyser seniorjurist Marie Frank-Nielsen, der mener, at de otte influencere, heriblandt Rasmus Kolbe, kendt som Lakserytteren, kun repræsenterer toppen af isbjerget.

”Influencere og deres bureauer ved jo godt, hvem deres publikum er. Derfor bør de også være voksne nok til at overholde de regler og love, der gælder,” siger Marie Frank-Nielsen til avisen.

I et interview med Kforum anerkender hun, at dele af influentsamarbejdet på nuværende tidspunkt er en gråzone for virksomheder

Rasmus Kolbe udtrykker i et skriftligt svar til Berlingske sin respekt for Forbrugerrådet Tænks arbejde og hilser mere afklaring om reglerne velkommen. Morten Münster afviser i sit svar til avisen anklagerne. 

De otte anmeldte influencere er Lakserytteren, Morten Münster, Oscar og Elias Hole – Kender du det, Martin Guldborg, Rebecca Charlotte Dahl, Mika Schulz, Judex og Mr. Spyplant, som Berlingske alle har interviewet om deres indhold på sociale medier. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs