Bureau tager ”skarp afstand” fra Huawei-afsløringer

Kommunikationsbureauerne Radius og Friday har begge arbejdet for Huawei, som kan have gjort sig skyldig i spionage mod TDC, ifølge Bloomberg. 
Foto: Alain Jocard
Foto: Alain Jocard

Kinesiskejede Huawei mistænkes for at have udøvet industrispionage og gjort brug af en muldvarp i et forsøg på at vinde et udbud om TDC’s 5G-mobilnetværk, skriver Ritzau. 

TDC genkender noget af det, Bloomberg beskriver, mens Huawei afviser alle anklager. 

Som et led i forsøget på at vinde udbuddet iværksatte Huawei også en omfattende lobby- og pr-kampagne i Danmark, ifølge Børsen, som har kontaktet to danske bureauer, der har arbejdet for Huawei i årene omkring 2019 for at høre, om de fortryder samarbejdet i dag. 

Det drejer sig ifølge avisen om Radius og Friday. 

“Vi arbejder ikke for Huawei og har ikke gjort det i flere år. Vi har intet kendskab til den pågældende sag og tager naturligvis skarp afstand til den type adfærd, der er beskrevet. Vi har ikke yderligere kommentarer,” skriver stifter og direktør Nicolaj Taudorf Andersen i et svar til Børsen.

Friday oplyser, at man ikke arbejdede for selskabet, da der var konkurrence omkring TDC’s 5G-kontrakter og kun har løst ”ordinære kommunikationsopgaver”.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også