Novo-chef kalder Chr. Hansen-beslutning ”ekstremt skadelig og kynisk”

Vicepræsident i Novo Nordisk i sjældent hårdt angreb på Chr. Hansens droppede støtte til LGBT+.
Et godt eksempel på ”pridewashing” kalder højstående Novo Nordisk-chef Chr. Hansens LGBT+-ageren. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Et godt eksempel på ”pridewashing” kalder højstående Novo Nordisk-chef Chr. Hansens LGBT+-ageren. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et godt eksempel på ”pridewashing”.

Så direkte udtrykker Nicolai Haugaard, der er vice president og global head of Health Equity i Novo Nordisk, sig om Chr. Hansens beslutning om at droppe al synlig støtte til Pride Month og LGTB+.

Det gør han i et LinkedIn-opslag, hvor Nicolai Haugaard påpeger, at han sjældent kritiserer andre virksomheder. Ikke desto mindre er hans dom over Chr. Hansen hård.

”Efter min opfattelse er Chr. Hansens beslutning ikke kun ekstremt skadelig og kynisk, det er også en stor esg-risiko, og det er dybt bekymrende, at profit hos Chr. Hansen tilsyneladende vejer mere end principper om inklusion, mangfoldighed og lgbtqia+-rettigheder,” citerer Berlingske Novo Nordisk-chefen for at skrive.

Chr. Hansen bliver senest i 2024 en del af Novozymes, der er et søsterselskab til Novo Nordisk.

Chr. Hansen ønsker ikke at kommentere Nicolai Haugaards opslag over for Berlingske, men henviser til, at Winnie Bügel, viceadministrerende direktør for compliance og corporate affairs i Chr. Hansen, kommenterede sagen i sidste uge.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også