Børsen-chefredaktør: Tænk, hvis tavshed kan betale sig for Nordic Waste

I en klumme stiller Børsen-chefredaktør Niels Lunde sig tvivlende over for, om Nordic Waste, USTC og Torben Østergaard-Nielsen kommer til at betale en høj pris i form af et stærkt svækket omdømme.
Niels Lunde overvejer, om tavshed kan betale sig for Nordic Waste. | Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix
Niels Lunde overvejer, om tavshed kan betale sig for Nordic Waste. | Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix

Børsens chefredaktør, Niels Lunde, stiller i en klumme et spørgsmål, vi tidligere har behandlet på Kforum: Kan man slippe godt fra at ignorere en shitstorm?

Han spørger i klummen, om man endnu her i 2024 kan slippe af sted med at holde sig til juraen, mens man blæser på tidens forventning om dialog i forbindelse med sagen om Nordic Wastes ansvar i den potentielle miljøkatastrofe på grund af et jordskred på virksomhedens jord i Randers Kommune.

Svaret burde være et nej, men så enkelt er det ikke, ifølge chefredaktøren.

Han peger på Eccos fortsatte tilstedeværelse i Rusland, som de tjener styrtende på og forholder sig fuldstændigt tavse om trods den imagemæssige risiko.

”Den nærliggende iagttagelse er, at tidens forventning om samfundsansvar, herunder åbenhed, som en såkaldt license to operate, endnu er ikke slået så meget igennem, som man kunne ønske,” konkluderer Niels Lunde.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også