Medieomtaler af MeToo er faldet brat

Trods flere meget omtalte MeToo-sager i de senere år fylder emnet langt mindre i de landsdækkende dagblade end tidligere, viser en tendensundersøgelse fra Infomedia.
Tv-vært Sofie Linde igangsatte for alvor MeToo-debatten i Danmark. | Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Tv-vært Sofie Linde igangsatte for alvor MeToo-debatten i Danmark. | Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

På bagkant af Kvindernes internationale kampdag har Infomedia set nærmere på dækningen af MeToo, diversitet og ligestilling i medierne for Kforum. 

Siden 2020 er der en klart faldende tendens, når det gælder omtalen af MeToo i de landsdækkende dagblade, lyder det fra Maria Bach, der er seniorstrategirådgiver i Infomedia. 

Dette til trods for flere meget omtalte sager i det politiske liv alene i 2023, hvor flere MeToo-relaterede shitstorms toppede bureauet Atak Nordics årlige liste. 

Omtalen i landsdækkende dagblade:

Foto: Infomedia
Foto: Infomedia

Flest omtaler af ligestilling

Anden bølge af MeToo-debatten starterede for alvor i Danmark i 2020 efter Sofie Linde til Zulu Comedy Galla satte fokus på magtmisbrug i medierne og i den politiske verden. 

Medierne havde tiltagende fokus på området ind i 2021, men fra 2022 begynder MeToo-omtalerne at dale, ifølge Infomedias tal. 

”Ligestilling er det område, hvor vi ser den mest markante dækning over hele perioden, dog med et mindre fald i 2022, hvor medierne derimod begynder at tale en smule mere om diversitet – blandt andet på arbejdsmarkedet, men også som generelt samfundsfænomen,” lyder det fra Maria Bach. 

Det kan skyldes, at ligestilling forstås i en bredere kontekst, hvor medierne også skriver om kvoter i bestyrelser og lignende, økonomi og ledelse.

”Diversitet favner typisk mere bredt, når det gælder mangfoldighed, seksualitet, etnicitet, religion, alder, kultur og andre forskellighedsparametre,” oplyser Maria Bach. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også