Apple vil investere 1 milliard dollars i generativ AI om året

Udenlandske medier rapporterer om en overrasket techgigangt, der åbner pengetanken for at indhente det forsømte.
Selvom effekterne af Apples manglende generative AI-løsning langt fra kan måles, så udvikler den sig som en drillehistorie blandt techgiganterne. | Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix
Selvom effekterne af Apples manglende generative AI-løsning langt fra kan måles, så udvikler den sig som en drillehistorie blandt techgiganterne. | Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix

En større reportage hos mediet Bloomberg peger på, at konkurrencen om nye produkter inden for generativ AI er kommet bag på techgiganten Apple. Derfor vil Apple, ifølge Bloomberg, bruge 1 milliard dollars om året på at udvikle produkter på dette område.

Generativ AI er med udviklingen af de store sprogmodeller og ikke mindst ChatGPT rullet ud over hele verden med en fart og i et omfang, som er usædvanligt selv i it-industrien. Den digitale transformation har fået en turbo changer, og det har konkurrenterne i Apples egen gigantliga udnyttet.

Microsoft, Amazon og Google har allerede lanceret nye AI-produkter og -funktioner. Apple bruger selvfølgelig også AI og har som resten af it-branchen arbejdet med AI i årevis.

Ajax og Apple GPT

Men Apple mangler stadig at lancere et generativt AI-produkt. Ifølge Bloomberg har Apple bygget sine egen store sprogmodel kaldet Ajax og en chatbot, der kaldes Apple GPT, men ingen af løsningerne er endnu integreret i Apples produkter, skriver Bloomberg, som også citeres på CNBC’s techsider.

Selvom effekterne af denne udvikling langt fra kan måles, så udvikler den sig som en drillehistorie blandt de techgiganter, der konstant er i haserne på hinanden, men som også udgør den samlede globale techinfrastruktur.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også