Bureaupartnere er uenige om, hvorvidt Pusher Street skal skifte navn

Lukningen af hashhandlen på Pusher Street har fået christianitterne til at overveje, om gaden fremover skal have et nyt navn. 
Hashhandlen på Pusher Street er for nu fortid, da hver en brosten over weekenden blev fjernet. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Hashhandlen på Pusher Street er for nu fortid, da hver en brosten over weekenden blev fjernet. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

TV2 Kosmopol har bedt Eva Svavars, partner i Lead Agency, og Jacob Godtkjær, partner i Friday, om at give deres bud på mulige rebranding-strategier af Christiania, nu hvor hashhandlen på Pusher Street for alvor er lukket, og hver en brosten over weekenden er blevet fjernet fra gaden. 

Jacob Godtkjær siger, at han mener, Christiania burde ændre navnet på Pusher Street:

”Danmark er ikke længere et foregangsland, når det kommer til legalisering af hash. Så spørgsmålet er, om de (turisterne, red.) tager dertil på grund af det, eller om det er historier om frihed, kreativitet, cirkulær økonomi og hippier, der tiltrækker. Jeg tror mere på at kommunikere det, der peger fremad, og ikke kigge tilbage.”

På sin LinkedIn deler Eva Svavars sin begejstring for at få lov at tænke over rebrandingen af Christiania. Og så reflekterer hun over, om Pusher Street skal have skiftet navn.

”Fordi skal man skifte navn for at komme videre og give ny energi? Flower Street? Peace Avenue? Karma Road? (Idéer fra ærmet til fri afbenyttelse) Eller skal Christianitterne bevare navnet og benytte symbolet på en svær og voldsom historie konstruktivt til at fortælle os alle historien om, hvad de har gennemlevet og overlevet…,” skriver Eva Svavars og afslutter med sin holdning:

”Begge dele vil fungere, men jeg hælder mest til det sidste. Fordi, vi kan jo ikke slå dem ihjel,” med henvisning til Det Internationale Sigøjnerkompagnis sang fra 1976.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også