Sådan kan Copilot hjælpe dig med at lave bedre præsentationer

Hører du til dem, der har svært ved at komme i gang med at lave din præsentation og kigger lidt for lang tid på et blankt PowerPoint-slide, så er der hjælp at hente.
Generelt når du får hjælp fra generative AI-modeller, så er din prompt utroligt vigtig. Jo bedre du er i stand til at give input, jo mere relevant output vil du få, skriver Jesper Vilstrup. | Foto: Getty Images
Generelt når du får hjælp fra generative AI-modeller, så er din prompt utroligt vigtig. Jo bedre du er i stand til at give input, jo mere relevant output vil du få, skriver Jesper Vilstrup. | Foto: Getty Images
af Jesper Vilstrup, konsulent i Epo

Jeg blev glad, da jeg hørte om lanceringen af Copilot til PowerPoint, som både skulle kunne hjælpe med ovenstående og nogle af de andre klassiske udfordringer, som jeg hører, når jeg træner i, hvordan man udarbejder præsentationer med højere udbytte. 

Om Copilot så har indfriet de forventninger, kommer jeg tilbage til senere.

Microsoft Copilot til PowerPoint er en ny funktion, der bruger kunstig intelligens til at generere indhold til dine slides, baseret på det, du skriver i et tekstfelt. 

Du kan enten skrive et emne, et spørgsmål, en påstand eller en overskrift, og så vil Copilot komme med et forslag til, hvad du kan skrive eller vise på dit slide.

Fem udfordringer, du kender alt for godt

Copilot kan være en stor hjælp, når du står over for en af disse fem situationer, som mange af os kender alt for godt: 

• Du har ikke tid. Du skal lave en præsentation til i morgen, men du har ikke haft tid til at forberede dig ordentligt. Copilot kan hjælpe dig med at lave en disposition for din præsentation, ved at du skriver det overordnede emne eller formål, og så vil Copilot komme med forslag til, hvad du kan sige på hvert slide.

• Du er ikke kreativ. Du har et emne, som du skal præsentere, men du synes, det er kedeligt eller svært at gøre interessant for dit publikum. Copilot kan finde eksempler, analogier eller historier, som du kan bruge til at illustrere dit emne. 

Copilot kan også levere et væld af kreative designforslag, visuelle elementer og ideer, der kan puste liv i dine præsentationer og sikre et attraktivt og professionelt resultat 

• Du kan ikke komme i gang. Du sidder fast ved det første slide, og du ved ikke, hvordan du skal komme i gang. Copilot kan hjælpe dig med at skrive din indledning, ved at du skriver en overskrift eller et tema, som du vil præsentere. 

Copilot vil så komme med forslag til, hvordan du kan fange dit publikums interesse, introducere dit emne, forklare din motivation og opstille din agenda. Du kan også bede Copilot om at skrive din afslutning, ved at du skriver en opsummering eller en konklusion, som du vil nå frem til. 

• Du mangler feedback. Du har lavet en præsentation, men du er ikke sikker på, om den er god nok i forhold til dit formål og din målgruppe, eller om du har glemt noget vigtigt. 

Copilot kan hjælpe dig med at evaluere din præsentation, hvis du giver relevant baggrundsinformation. Copilot vil så komme med forslag til, hvordan du kan forbedre din præsentation, eller hvad du kan tilføje eller fjerne. 

Du kan også bede Copilot om at stille dig spørgsmål, som du kan bruge til at teste din præsentation, eller som du kan forvente at få fra dit publikum. 

• Du mestrer ikke PowerPoint. Du har et godt indhold til din præsentation, men du har svært ved at lave et flot og professionelt design til dine slides. 

Copilot kan hjælpe dig med at designe dine slides, ved at du skriver en beskrivelse eller et nøgleord, som du vil have dit design til at afspejle, og komme med forslag til ændringer eller tilføjelser af elementer. Du kan også bede Copilot om at lave et helt nyt design for dig, hvis du ikke er tilfreds med det, du har.

Dit prompt betyder alt

Når du går i gang med at prøve at få hjælp fra Copilot, så vil du opleve, at den ikke altid forstår din prompt (tekstinput), eller at den kommer med et forslag, som du ikke kan bruge. 

Generelt når du får hjælp fra generative AI-modeller, så er din prompt utroligt vigtig. Jo bedre du er i stand til at give input, jo mere relevant output vil du få. 

Når du har fået et bud fra Copilot, så se det som et første udkast, der helt sikkert ikke vil være perfekt, men som du enten selv kan bruge til at arbejde videre med, eller du kan bede Copilot om at rette det til og efter nogle iterationer nå frem til et brugbart resultat.

Endnu ikke på niveau med ChatGPT

I forhold til ChatGPT, så er Copilot til PowerPoint endnu ikke på samme niveau, og det kan indimellem føles frustrerende, når det, som skulle være en tidsbesparende hjælp, viser sig at være det modsatte. Men allerede det seneste halve år er der kommet opdateringer og forbedringer, så det går heldigvis den rigtige vej.

Microsoft Copilot til PowerPoint er ikke en erstatning for din egen kreativitet, viden eller dømmekraft, men en assistent, der kan hjælpe dig med at overvinde nogle af de udfordringer, som du måske møder, når du skal lave en præsentation. Prøv det selv, og se, om du kan lave bedre præsentationer med Copilot ved din side.

Og hvis du tænker, om Copilot har hjulpet med at skrive denne klumme, så har indholdet været læst igennem af Copilot til Word, som kom med enkelte forbedringsforslag. 

EPO har ingen kommercielle forbindelser til Microsoft. De træner folk i at blive bedre til at præsentere med og uden AI.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Debat- og analyseindhold på Kforum skal overholde de presseetiske regler.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også