Ny podcast om gyldent håndtryk: "Det er ikke noget, der gavner hverken Torben Möger, Pensiondanmark eller 3F"

Kforum har lanceret en ny podcast, som denne gang sætter spot på den nu tidligere adm. direktør i Pensiondanmark Torben Möger Pedersen og hans fratrædelsesgodtgørelse på 29 mio. kr.
Kforums redaktør, Timme Bisgaard Munk, er vært på K-analysen.
Kforums redaktør, Timme Bisgaard Munk, er vært på K-analysen.
AF METTE MANDRUP

I de seneste uger har der i medierne været fokus på den nu fratrådte adm. direktør i Pensiondanmark Torben Möger Pedersen, fordi Insidebusiness kunne afsløre, at han får en fratrædelsesgodtgørelse på 29 mio. kr.

I en ny podcast fra FinansWatchs søstermedie Kforum analyserer Kforums redaktør, Timme Bisgaard Munk, sammen med direktøren i tænketanken Axcelfuture, Joachim Sperling, sagen set ud fra et kommunikationsperspektiv.

”Det er ikke noget, der gavner hverken Torben Möger, Pensiondanmark og 3F,” siger Joachim Sperling om sagen. 

Han mener, man bedre kunne forsvare at give fire års løn i fratrædelse, hvis der havde været tale om et børsnoteret selskab, hvor der var en høj grad af transparens.

”Men når det kommer til et arbejdsmarkedspensionsselskab, hvor man skal få menneskers penge til at vokse, og hvor medlemmerne ikke har ret mange penge, så giver det ikke nogen mening, at man skal betale 29 mio. kr. til en fratrædende direktør, som ikke længere skal arbejde for pengene,” siger Joachim Sperling.

Podcasten behandler blandt andet, hvordan Torben Möger Pedersen kan forsvare 29 mio. kr. i afskedsgave over for Pensiondanmarks 800.000 kunder i lavtlønsstillinger, og om han skal sige undskyld og betale pengene tilbage. Kan bestyrelsesformanden slippe afsted med at tørre gigantbeløbet af på en over ti år gammel direktørkontrakt? Og kan Torben Möger Pedersen vinde på at gå i flyverskjul?

Lyt til K-analysen, og hør svaret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også